Džemat VikićiVIJESTI

Džematlije Sušića lijepo vrijeme iskoristili za nastavak radova na uređenju mezarja

Mezarje na Hrustu polako dobiva novi izgled. Vrijedne džematlije Sušića i dijela Vikića koji se ukopavaju na ovom mezarju pogodne vremenske prilike iskoristili su kako bi nastavili tamo gdje su stali.

U dva navrata već smo izvještavali o aktivnostima koje džematlije vode na uređenju mezarje, te izgradnji ostave za alat i ostale neophodne infrastrukture.

Zahvaljujući solidnom odazivu i odgovornom shvatanju mještana o vrijednosti ovog projekta, radovi teku planiranom dinamikom a uslovljeni su visinom prkupljenih financijskih sredstava koja odmah postaju operativna i stavljaju se u funkciju.

Kako kažu džematlije, primjetno je da su se u akciju uključile i nove osobe, a isto tako apeluju i na sve one koji još nisu, da se pridruže kako bi zajednički podnijeli teret i lakše se u narednom periodu brinuli o mezarju.

Pronašli smo odgovarajuću osobu te s’ njom dogovorili održavanje i uređenje starog mezarja Breza i ovog novog na Hrustu, godišnja uplata po domaćinstvu je 10 km, pa bujrum, kažu džematlije.

Hrust/Susici, radovi na uredjenju mezarja 9. 2. 2016. https://vikici.net/dzematlije-susica-lijepo-vrijeme-iskoristili-za-nastavak-radova-na-uredenju-mezarja/

Posted by Vikici Bihac on Mittwoch, 10. Februar 2016

974100e364488f3496d38009c8247ce3ccc27caf6f6f29d25121e43d1145fc9e
 
Untitled-1

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button