MAJ – MJESEC IZLETA, EKSKURZIJA I MATURALNIH ZABAVA NIJE ZAOBIŠAO NI OSNOVCE VIKIĆA…

Najljepši mjesec u godini, maj, tradicionalno je rezervisan za izlete, ekskurzije i maturalne zabave osnovaca i srednjoškolaca, a nerijetko i kao mjesec u kojem se organizuju godišnjice matura na kojima se okuppljaju stari školski drugari.

Shodno dugogodišnjoj praksi i tradiciji, ni učitelji i učenici Područne škole Vikići, koja djeluje u sklopu JU Osnovna škola Kamenica, nisu izuzetak i nisu sjedili skrštenih ruku.

Za naporan i uzoran rad te zavidne rezultate postignute tokom školske 2017./18. godine, nagradili su se kratkim, jednodnevnim i višednevnim izletima i ekskurzijama, koji su imali i edukativnu karakter u smislu upoznavanja užeg i šireg zavičaja, te BiH i njeni historijskih, kulturnih, prirodnih i drugih znamenitosti, kojih je doista mnogo, a koje je čine posebnom.

Osnovci Vikića posjetili su i upoznali Sarajevo, Jajce, Stari grad Ostrožac, rijeku Unu i usput sve interesantne destinacije, koje su im bile zanimljive.

Svi oni koji su putem Facebook grupe PŠ Vikići pratili odgojno-obrazovni rad učitelja ove školske ustanove, ne mogu a da ih ne povale za profesionalan, odgovoran i stručan pristup i rad, a i sam odnos prema djeci. Naravno, ni rezultati nisu zaostali, vidljivi su na svim obrazovnim i odgojnim poljima, ali o tome ćemo neki drugi put.

Ovaj put, nastavnom osoblju i učenicima PŠ Vikići, PŠ Izačić, PŠ Klokot i OŠ Kamenica, želimo ugodan boravak u školskim klupama ovih nekoliko preostalih sedmica do ferijalnnog raspusta, te da isti što ljepše provedu i dobro napune baterije za iduću školsku godinu.

Lakše je steći znanje, nego sakriti neznanje, zato, djeco učite.

Vi cijenjeni posjetizelji uživajte u ovih par prelijepih fotografija u prilogu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.