LG VikićiSportVijesti

FOTO: Urođena ljubav prema lovu, vođa LG Vikići u izviđanju

Žvot je ogroman lavrinit, a čovjek krećući se kroz taj lavrinit uvijek traži najkraći put da stigne do svog željenog cilja.

Putujući tim putem nailazi na mnogobrojne prepreke, susreće se s’ različitim problemima, dolazi u iskušenja, ali, na tom putu i neprestano uči, stječe nova znanj, iskustva, mudrosti, ljubav prema nekom ili nečem…

Jasmin Havić, vođa Lovačke grupe Vikići, na tom svom putu posebno je iskristalizirao ljubav prema prirodi i lovu. Svoju neutoljivu žeđ i ljubav prema prirodi, divljim životinjama i lovu, kako često voli reći, ne samo da je stekao, već dijelom i nasljedio, jer lov je tradicionalno u srcima i dušama porodice Havić. Dakle, i do gena je.

U ovih nekoliko priloženih fotografija vidimo Jasmina u zimskom izviđanju. Obilaskom treba utvrditi da li je u lovištu sve na svom mjestu: ima li problema sa divljači, jesu li hranilišta uredna, treba li dodatne ishrane, u kakvom su stanju čeke… a Jasmin tu svoju dužnost rado i s’ posebnom ljubavlju obavlja.

Naravno, uz Jasmina je uvijek njegova desna ruka, sin Kemal. Kemal, popularno Kemo, posebna je priča za sebe. O Keminim nadarenostima i svestranosti smo već pisali, međutim, Kemo je nešto posebno, priča neispričana, nedorečena i o Kemi će biti još riječi.

Fotografije su doista prekrasne, nadamo se da će u njima uživati i oni kojima lov i nije baš mnogo u srcima.

[metaslider id=2342]

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button