HVALA VAM ZA SVE! Ekipa Novogodišnjeg RTV Cazin prestala sa snimanjem

TV Cazin, čiji program mogu pratiti i gledatelji širom BiH putem kablovskih operatera počela je s radom još 1993. godine. Iste godine počelo je i snimanje i emitovanje, sada već pozatog i jedinstvenog cazinskog Novogodišnjeg programa.

Još od samog osnivanja, RTV Cazin bila je pokretač i realizator niza kulturno-zabavnih dešavanja, humanitarnih akcija i aktivan sudionik brojnih značajnih manifestacija kako u našem gradu tako i na području cijelog USK-a.

Ono što je ovu kuću uvijek činilo posebnom, prepoznatljivom i drugačijom od ostalih su  programi humoritičnog sadržaja, među kojima i Novogodišnji program kreiran u vlastitoj produkciji, kojeg su na TV ekranima željno isčekivali kako naši građani, tako i građani sa kompletnog kantona, a i šire.

Početak cazinskog Novogodišnjeg programa

Početak cazinskog Novogodišnjeg programa veže se praktično i za sami nastanak TV Cazin koja je osnovana prije 25 godina.

Cilj snimanja Novogodišnjeg radio-televizijskog programa pored medijske “blokade” bio je pokušati nasmijati uplašene građane, zaboraviti svakodnevne ratne strahote i gubitke s kojima su se ljudi u ovom periodu suočavali.

Upravo u tom periodu, u cijeloj Krajini je stigao lijek koji je uspio uspavati i potisnuti preduge i bolne dane.

Cazinjani su sa nestrpljenjem čekali puštanje emisije tadašnjeg Omladinskog, kako bi bar na trenutak zaboravili svu tegobu rata.

Prvi Novogodišnji program u najpoznatijoj postavi koju čine Amir Škrgić, Irfan Račić, Samir Muhamedagić, Kenan Alagić, Haris Omanović, Aladin Delalić i Meho Salkić snimljen je 1997/1998. godine i sadržavao je isključivo parodiju na pojedine pjesme, da bi kasnije zbog razvoja tehnologije, njihov program bio nevjerovatno “obogaćen” raznim zanimljivim i posebnim sadržajem.

Kad politika umiješa prste

Kako smo saznali u proteklom periodu RTV Cazin, na svoju 25. godišnjicu, po prvi put, ipak neće emitovati prepoznatljivi Novogodišnji program što je izazvalo nevjericu kod naših građana.

Kako je za jedan lokalni portal potvrdio jedan od članova ekipe Amir Škrgić, jedan od razloga je i taj jer se politika umiješala, što je početkom ove godine objavio i na svom FB profilu.

Obzirom da je ove godine trebalo biti jubilarnih 25. godine snimanja Novogodišnjeg programa, ovim će povodom biti emitovano najbolje emisije iz dosadašnjeg  programa.

Ujedno, popularni Pupan je pozvao sve svoje fanove da 31.12 na TV BA Prijedor mogu pogledati i četvrti nastavak filma Dobro jutro komšija u kojem je ostvario zapaženu ulogu.

Ukoliko ipak ne budete u mogućnosti pratiti ovaj TV kanal, 06.01. možete pogledati film i na TV BN.

Cazin.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.