ŠtraparijadaVIJESTI

KARAULA JE SPREMNIJA NEGO IKAD, DOBRO DOŠLI NA “13. MEĐUNARODNU ŠTRAPARIJADU IZAČIĆ 2019.”

SUBOTA, 20. 4. 2019.

Vekerica je počela odbrojavati. Bliži se veliki spektakl. Sudar giganata, najjačih štrapara regiona koji žele krunu najboljeg ponijeti sa “13. međunarodne štraparijade Izačić 2019”.

Dobro došli na Karaulu kod Samira Aličića, jednu on najčuvenijih i najuređenjih arena. 

EVO ZAŠTO SAMIR ALIČIĆ I ŠTRAPARI ZASLUŽUJU VIŠE MEDIJSKE PAŽNJE I POŠTOVANJA…

Razloga je mnogo, a neke (samo dio) evo navodimo u prilogu ispod

– Zato jer Samir Aličić i štrapari ne poznaju, stran im je i gnušaju se jezika mržnje; druženje, sklapanje novih prijateljstava i širenje ljubavi prema ovom sve popularnijem konjičkom sportu njihov je imperativ.

– Zato što Samir Aličić i štrapari besplatno odrađuju posao za koji su oni (političari) zaduženi i plaćeni, a to je, vraćanje povjerenja i širenje pozitivnih vibracija među bh. građanima i narodima.

– Zato što Samir Aličić i štrapari podjednako vole: Banju Luku i Bihać, Mrkonjić i B. Krupu, Čelić i Cazin, Drnić i Rujnica…

– Zato što Samir Aličić i štrapari na jednom mjestu uuspiju okupiti nekoliko hiljada ljubitelja štrapanja sa područja cijele Bosne i Hercegovine i regiona.

– Zato što su Samir Aličić i štrapari danas (pogotovo u kontekstu ovog predizbornog silovanja zdravog razuma) jedna od rijetkih svijetlih tačaka bh. društva.

– Zato što Samir i štrapari nisu robovi učmale dnevne politike, niti bilo kakvih predrasuda, djeluju samostalno i neumorno koračaju putem druženja, zbližavanja ljudi i popularizacije štrapanja kao konjičke sportske discipline.

Želimo im mnogo sreće i uspjeha, te da na tom putu istraju.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button