Izložba Anik Dub : “Čujem misli kako plove”

Povodom 758. rođendana Grada Bihaća, sutra (nedjelja), 25. 2. 2018. godine, u Kultunom centru Bihać, bivši Dom armije, u 19.00 sati, bihaćki umjetnik Anik Dub priredit će izložbu pod nazivom “Čujem misli kako plove”.

Tokom izložbe bit će predstavljeno 35 radova kroz 3 izložbena ciklusa: crtežom i grafikom, kolažom te specifičnim umjetničkim doživljajem grada na Uni.

Anik Dub vrijedi za jednog od najtalentovanijih umjetnika iz Bihaća, trenutno je pri kraju studija na Likovnoj akademiji u Sarajevu, zadnji semestar, a po završetku studija vraća se u svoj rodni grad na Unu, jer kako kaže, Una i ljudi oko nje su mu vječita inspiracija.

Mi Vikićani, također imamo pravo biti ponosni na ovog mladog talentovanog umjetnika, jer Anik Dub, Anes, ima i naših, vikićkih, gena.

Naime, nana Anika Duba, Hanka (rođ. Mujetić) Smajić, rođena je Vikićanka, što je još jedan razlog više da ovom mladom umjetniku zahvalimo na sutrašnjem poklonu te mu poželimo uspjeh i u svim budućim izložbama, naravno i blistavu umjetničku karijeru.

Ne zaboravimo, sutra od 19.00 sati, Kulturni centar Bihać.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.