BIHAĆVIJESTI

KEMAL HAVIĆ DOBITNIK NAGRADE GRADA BIHAĆA “JAPODSKI KONJANIK”

Nagradu Grada Bihaća “Japodski konjanik” dobio je i naš Vikićanin, Kemal ( Jasmin) Havić, za istaknute ostvarene rezultate u oblasti sporta, a naročito kao glavnog kantonalnog sudije u karateu, te promociju Grada Bihaća u zemlji i inozemstvu kroz humanitarne i sportske aktivnosti.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Bihać i dodjelom priznanja i nagrada zaslužnim pojedincima i kolektivima, obilježen je 761. rođendana Grada Bihaća. Ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Bihać održana je zbog epidemioloških mjera u prisustvu gradskih vijećnika i dobitnika priznanja. Prigodnim govorima obratili su se bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i Zulfikar Handukić, predsjedavajući Gradskog vijeća Bihać, koji su u svojim obraćanjima čestitali svim dobitnicima nagrada i priznanja, kazavši da su ovogodišnji nagrađeni pojedinci i kolektivi potvrda nesebičnog truda i zalaganja u razvoju grada Bihaća u proteklom periodu, a pogotovo u godini iza nas koju je obilježila pandemija COVID-19 virusa.

„ Godinu iza nas u našem gradu obilježila je migrantska kriza i pandemija koronavirusa, ali smo i pored svih nedaća uspjeli odgovoriti ovim problemima a posebno migrantskoj krizi čiji teret sami smo noslili tri godine. Sada kada se država uključila to je daleko lakše i uvjeren sam da ćemo vrijeme pred nama svi zajedno iskoristiti kao bi smo vratili Bihać u pozitivnu putanju razvoja a posebno u oblasti turizma. To možemo i moramo uraditi jedinstveni za svoj i naš Bihać i sve njegove građane„- kazao je u svom obraćanju gradonačelnik Fazlić.

Čestitajući Dan grada Bihaća, Zulfikar Handukić, predsjedavajući GV Bihać kazao je da je uvjeren da će aktualni saziv gradskog vijeća u naredne četiri godine biti vjetar u leđa razvoju našeg grada i da ćemo sve bitne i značajne odluke za naš grad donositi jednoglasno, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadamo.

„Pokazali smo i u proteklih godinu dana da se znamo uhvatiti u koštac i sa najvećim problemima koji su pogodili cijeli svijet kroz pandemiju koronavirusa. Zajedničkim snagama, ali prije svega odgovornim ponašanjem svakog građanina Bihaća i nadljudskim naporima naših medicinskih radnika epidemija ovog virusa je pod kontrolom i nadamo se da ćemo ove godine kroz vakcinaciju i ovaj problem riješiti i krenuti u ekonomski oporavak grada kroz razvoj naše najvažnije privredne grane, turizma“ – naglasio je Handukić.

Povodom obilježavanja Dana grada Bihaća bihaćki gradonačelnik dodijelio je i posebno priznanje Grada Bihaća i to ljekarima i ostalom medicinskom osoblju Doma zdravlja Bihać, Kantonalne bolnice „dr.Irfan Ljubijankić“Bihać i ZU Zavod za javno zdravstvo Bihać.

Priznanje je dodijeljeno za nesebično zalaganje, požrtvovnost, hrabrost i odlučnost ljekara i medicinskog osoblja u cilju uspješnog suzbijanja pandemije Covid-19 i njenih posljedica, u periodu od marta 2020. godine do danas.

Ove godine najveće gradsko priznanje, Povelju „26 februar“ dobili su:
prof.dr.sc. Amra ( Mehmed) Šabić El-Rayess, za istaknuti lični doprinos na unapređenju općih civilizacijskih vrijednosti, doprinos u očuvanju i promoviranju istine i kulture sjećanja na genocid u Bosni i Hercegovini, te postignute rezultate u radu i stvaralaštvu koji su doprinijeli promoviranju grada Bihaća i države Bosne i Hercegovine u svijetu.

Crveni križ grada Bihaća, za dugogodišnji izuzetan doprinos na kontinuiranom promoviranju općih civilizacijskih vrijednosti, humanih i humanitarnih aktivnosti na principima nepristranosti, dobrovoljnosti, univerzalnosti i volonterizmu među mladima što je doprinijelo očuvanju i podizanju ugleda grada Bihaća u zemlji i svijetu.

Plaketa branilaca-oslobodilaca Bihaća dobili su:
Nisvet (Malić) Tutić – posthumno, (1965. – 1992.) za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Sead (Alija) Ćehajić – posthumno (1961. – 1995.) za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Marko (Mile) Veljača, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Isak (Ahmet) Pečenković, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Božo (Dragan)Marjanović, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Ekrem (Redžo) Čavkić, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Mirhad (Hasan) Čelebić, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Nijaz (Esad) Korčić, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Besim (Osman) Dizdarić, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Atif (Safet) Hrnjić, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Fuad (Adem) Malkoč, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Nedin (Rašid) Veladžić, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Ale (Jakup) Dulić, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Huse (Omer) Kovačević, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Rasim (Osman) Fileković, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Mirsad (Džafera) Kozlica, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Plakete Grada Bihaća dobili su:
dr. Mirza (Muharem) Babić, za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja postavljanjem visokih standarda u akademskom napredovanju mladih ljudi, postavši time jedan od izvrsnih promotora grada Bihaća u zemlji i svijetu kao poticajne sredine za razvoj talenata.

Zlatan Kovačević – Humanitarna organizacija SOS Bihać, za ukupan rad i postignute rezultate u oblasti humanitarnog rada, zaštite čovjekove životne i radne sredine u Bihaću, te jačanju ugleda grada Bihaća kao humane i socijalno osjetljive sredine.

Humanitarna organizacija Pomozi. ba, za ukupan rad i postignute rezultate u oblasti humanitarnog rada i pomoći socijalno ugroženim osobama u gradu Bihaću i cijeloj Bosni i Hercegovini doprinoseći time jačanju ugleda grada Bihaća kao humane i socijalno osjetljive sredine.

Zahvalnica Grada Bihaća dobili su:
Mahira (Munir) Alagić, za poseban doprinos očuvanju i razvoju tradicije i kulturne baštine u gradu Bihaću kroz organizaciju mnogobrojnih prestižnih regionalnih frizerskih takmičenja što je doprinijelo promoviranju Grada Bihaća u zemlji i inozemstvu.

Članovi uprave NK Jedinstvo – posthumno: Ćamil Kadić, Đemo Midžić, Stipica Anušić, Ante Mršić-Papin i Ramo Čavkić, za nesebičan dugogodišnji doprinos i ostvarenja u sportu kroz iskazani entuzijazam i požrtvovnost na unapređenju i popularizaciji Nogometnog kluba „Jedinstvo“, posebno među mladima, te promociji grada Bihaća kroz sport u zemlji i inozemstvu kao otvorenog grada i kulturnog središta.

Dalibor Nenić, bivši bihaćki paroh, za doprinos na jačanju i širenju međureligijskog dijaloga, te za razvoj i očuvanje općih civilizacijskih vrijednosti.

SKD „Mini Dnevnik 1987“ Bihać, za postignute rezultate i poseban doprinos u očuvanju malonogometne sportske tradicije na području grada Bihaća, razvijanje kulture sporta i humanosti čime su doprinijeli promoviranju Grada Bihaća u zemlji i inozemstvu.

Nagrada Grada Bihaća „Japodski konjanik“ dobili su:
Arijel (Amel ) Kurtagić, za istaknuti nastavni i vannastavni aktivizam, a posebno na unapređenju života i ostvarenju zajedničkih interesa i potreba mladih, te promoviranju kulturno – historijske raznolikosti Grada Bihaća.

Nizama (Jasmin) Husetić, za istaknuti nastavni i vannastavni aktivizam, a naročito za izuzetna ostvarenja i postignute rezultate na unapređenju i afirmaciji pronalazaštva i inovatorstva u oblasti zaštite okoliša na domaćim i međunarodnim takmičenjima, te promociju Grada Bihaća u zemlji i inozemstvu.

Irma (Nijaz) Memagić, za istaknute ostvarene rezultate u oblasti sportskog plesa, uspjehe u sportskim takmičenjima u zemlji i inozemstvu, te promociju Grada Bihaća kroz sportske aktivnosti.

Kemal ( Jasmin) Havić, za istaknute ostvarene rezultate u oblasti sporta, a naročito kao glavnog kantonalnog sudije u karateu, te promociju Grada Bihaća u zemlji i inozemstvu kroz humanitarne i sportske aktivnosti.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button