BiHIZBORIVijesti

Danas zvanično počinje izborna kampanja u BiH – sretno svim strankama i kandidatima

Predsjednik Centralne izborne komisije pozvao je političke subjekte da se pridržavaju Izbornog zakona, da vode fer kampanju i ne koriste jezik mržnje.

U Bosni i Hercegovini danas zvanično počinje izborna kampanja za opće izbore koji će biti održani 2. oktobra, a predsjednik Centralne izborne komisije Suad Arnautović pozvao je političke subjekte da se pridržavaju Izbornog zakona, da vode fer kampanju i ne koriste jezik mržnje.

“Pozivam sve ovjerene političke subjekte da se pridržavaju Izbornog zakona BiH – da predstave svoje programe, da vode fer kampanju, da ne koriste jezik mržnje ili jezik koji bi mogao izazvati nekoga da koristi silu, da izbjegavaju diskriminaciju, pogotovo stereotipe o osobama suprotnog pola”, rekao je Arnautović.

Birače je pozvao da daju svoj doprinos da kampanja i cijeli izborni proces proteknu u demokratskom okruženju. Posebno je pozvao mlade da se uključe u političke procese.

Medije je pozvao na ravnopravno i fer predstavljanje političkih subjektata i informisanje javnosti o svim pitanjima u vezi s izbornom kampanjom i izbornim procesom, kako je to propisano Izbornim zakonom BiH.

Arnautović je upozorio i na nedozvoljene radnje tokom izborne kampanje, koja će trajati do 1. oktobra u 7 sati kada počinje izborna šutnja.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button