Kud VikićiKultura/UmjetnostVIJESTI

Lijepa slika i poruka sa Druženja u Krivaji

Iza nas je jedan lijep, sadržajan i zanimljiv vikend. Nakon subotnjih “PROLJETNIH DANA KULTURE I ZABAVE” u Ponjevići, u nedjelju, 26. 04. 2015. god., organizacijom predprvomajkog druženja KUD “Krivaja” je stavio “šlag na totru”.

Kako drukčije okarakterisati zabavu i druženje u organizaciji pravih majstora i profesionalaca KUD-a “Krivaja”, koji bogatsvom ideja i svojom maštovitošću svaki događaj znaju pretvoriti u veliku zabavu i spektakularan čin.

Bila je to predstava kakva se samo poželjeti može. Dovoljno je reći da su sudionici druženja bili: FAHRO BAND, ZANE, KUD VIKIĆI VIKIĆI, UDRUŽENJE ŽENA RUŽA MAJETIĆI te domaaćin KUD KRIVAJA.

Na ovom druženju KUD KRIVAJA I KUD VIKIĆI počeli su ispisivati posebno poglavlje u međusobnoj saradnji. Naime, zajednički su odigrali jednu koregrafiju KUD-a VIKIĆI, a naredni nastup zajednički će izvesti koreografiju KUD-a KRIVAJA.

Izvedba je bila prava poslastica večeri popraćena ovacijama oduševljene publike. Ova dva kud-a njavljuju još čvršću, prisniju i raznovrsniju saradnju, o čemu ćemo drugom prilikom.

Čestitke KUDU KRIVAJA, pravim majstorima u organizovanju kulturnih i zabavnih manifestacija, a u ime KUD-A VIKIĆI hvala na pozivu te toploj i srdačnoj dobrodošlici.

Sljedeća stanica je Liskovac, bujrum, dobro došli u srijedu, 29. 04. 2015. god.

Više fotografija pogledajte O V D J E.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button