ObrazovanjeVIJESTIVikići/Izačić

PRVAČIĆI VIKIĆA OBRADOVANI POKLON PAKETIĆIMA

Učionice su ponovo oživjele, a iz školskih dvorišta čuje se dječja graja i galama

Kao i svaki početag školske godine, nekoj djeci mio i drag, a nekoj mrzak k'o vrag, međutim, prvačićima je isti velika nepoznanica pa im iz tih razloga Gradska uprava Grada Bihaća, tradicionalno, svake godine poklon paketićima nastoji uljepšati prve dane i prvo sjedanje u školske klupe.

Tako je Gradska uprava Grada Bihaća na čelu sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i ove je godine prvačiće svih osnovnih škola pa tako i Osnovne škole Kamenica, Područne škole Vikići, obradovala poklon paketićima i izmamila osmijehe na sretna, bezbrižna dječja lica.

Prvi školski dani, prvo sjedanje u klupe i susret sa školskom tablom, učiteljicom/učiteljem, drugarima, prvo školsko zvono… trajno ostaju u dječijim sjećanjima pa i kada odrastu i budu stari ljudi taj segment života, kroz infantilnost, uvijek je prisutan u njima i rado ga se sjećaju.

Sretno dragi prvačići i prije svega, želimo vam uspješno školovanje, da odrastate u sreći i budete prije svega časni, pošteni i dobri ljudi, a potom i cijenjeni: doktori, inžinjeri, magistri, tehničari, zanatlije, radnici..:

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button