MZ IZAČIĆNOVOSTIVikići&Izačić

OBILAZAK PUTA ČAVNIK – SPOMEN OBILJEŽJE

Danas su predstavnici Mjesne zajednice Izačić, predsjednik Savjeta Rasim Islamović te članovi, Šaban Bećiraj i Suiljo Felić, zajedno sa mještanima: Seadom Handanovićem, Asimom – Bracom Mujakićem, Zikom Kajtezovićem Irfanom Mušićem i lugarom Unsko-sanskih šuma, Kalanfilom – Tubom Havićem, obišli trasu lokalnog puta Čavnik – spomen obilježje.

Naime, radi se o putu koji je u planu i programui Mjesne zajednice Izaćić za asfaliranje ove godine, a sredstva u iznosu od 60.000 KM obezbijeđena su uz 50% ućešća građana i 50% učešća Grada Bihaća.

U svojstvu predsjenika Mjesne zajednice Izačić, Rasim islamović aplicirao je na javni oglas za učešće Grada Bihaća u iznosui od 50% (30.000 KM), a vijećnik Edin Felić založđio se da sredstva budu dodijeljena za navedeni put.

Prije otpočinjanja radova neophodno je ukloniti nekoliko stabala uz trasu, koja smetaju, a ista su dio gazdinstva Unsko-sanskih šuma, radi čega je i uprilićen obilazak uz prisstvo luigara.

Radovi bi trebali otpočeti u narednom vremenu, nakoo raspisivanja javne nabavke, odabira najpovoljnijeg izvođača radova i potpisivanja ugovora sa istim.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button