MZ IZAČIĆVijestiVikići, Izačić

OBILAZAK PUTA ČAVNIK – SPOMEN OBILJEŽJE

Danas su predstavnici Mjesne zajednice Izačić, predsjednik Savjeta Rasim Islamović te članovi, Šaban Bećiraj i Suiljo Felić, zajedno sa mještanima: Seadom Handanovićem, Asimom – Bracom Mujakićem, Zikom Kajtezovićem Irfanom Mušićem i lugarom Unsko-sanskih šuma, Kalanfilom – Tubom Havićem, obišli trasu lokalnog puta Čavnik – spomen obilježje.

Naime, radi se o putu koji je u planu i programui Mjesne zajednice Izaćić za asfaliranje ove godine, a sredstva u iznosu od 60.000 KM obezbijeđena su uz 50% ućešća građana i 50% učešća Grada Bihaća.

U svojstvu predsjenika Mjesne zajednice Izačić, Rasim islamović aplicirao je na javni oglas za učešće Grada Bihaća u iznosui od 50% (30.000 KM), a vijećnik Edin Felić založđio se da sredstva budu dodijeljena za navedeni put.

Prije otpočinjanja radova neophodno je ukloniti nekoliko stabala uz trasu, koja smetaju, a ista su dio gazdinstva Unsko-sanskih šuma, radi čega je i uprilićen obilazak uz prisstvo luigara.

Radovi bi trebali otpočeti u narednom vremenu, nakoo raspisivanja javne nabavke, odabira najpovoljnijeg izvođača radova i potpisivanja ugovora sa istim.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button