BIHAĆVIJESTI

GRAD BIHAĆ: Prilikom posjete počasnog konzula BiH za Štajersku ugovoren susret sa gradonačelnicom Graca

Dana 11. aprila 2022. godine gradsku upravu Bihaća posjetio je počasni konzul Bosne i Hercegovine za Štajersku, Jörg Hofreiter.

U razgovoru sa bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem, uz nazočnost gradskog vijećika Edina Felića, savjetnika gradonačelnika Edina Moranjkića i još nekih gradskih zvaničnika, razgovaralo se o povezanosti Bošnjaka i austrijske pokrajine Štajerske kroz historiju te o mogućnostima za uspostavljanje još bolje saradnju Austrije i ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Prilikom posjete počasni konzul donirao je i značajnu opremu Vatrogasnoj brigadi Grada Bihaća.

Ramiz Omeradžić, predstavnik Udruženja Bošnjaka Štajerska, u ime gradonačelnice Graca Elke Kahr, pozvao je predstavnike gradske uprave Bihaća da i ove godine budu gosti na tradicionalnom “Bošnjak Festu”, koji će se održati sredinom juna u ovom gradu a dogovoren je i susret gradonačelnika grada Bihaća sa gradonačelnicom Graca.

U Udruženju Bošnjaka Štajerske dugi niz godina, od samog osnutka, u kojem je i sam učestvovao, aktivan je i za isto odrađuje značajne poslove i naš sugrađanin, Izačićanin, Edvad Felić, brat vijećnika Edina Felića, koji će također sa gradonačelnikom Fazlićem putovati za Grac.

Nadamo se da će sastanak biti plodonosan, postoje naznake i za neke konkretne dogovore, što je i cilj putovanja i sastanka, ali o tom – potom.

Sretno!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button