VIJESTI

Omladinski iftar

Rekao je Allahov Poslanik a.s.: ” Ko nahrani postača, imat će istu nagradu kao i postač, s tim što postaču time neće biti umanjena njegova nagrada. ” 

Predstavnici omladine džemata Izačić i Vikići planiraju organizirati omladinski iftar i druženje 22.05.2019. godine (srijeda) u džamiji džemata Izačić za svu omladinu Medžlisa IZ Bihać.

Kako bi ovaj hairli projekat uspio potrebna im je pomoć dobrih ljudi. Ovim putem oni mole sve one koji bi svojim učešćem željeli pomoći u vidu finansija, pravljenjem kolača, pita ili na neki drugi načini potpomogli njihovo organiziranje, da se jave koordinatoru džemata Vikići (Kemal Havic) putem FaceBook-a ili vibera ( 061/074-379 ) ili džemata Izačić: Mirela Bešić ( 0644022540 ) Elmin Sušić ( 0603588448 ).

Steknite zadovoljstvo kod Allaha dž.š. Uveličajte ovaj hairli događaj u danima Ramazana kada se djela višestruko nagrađuju.

Također, pozivaju svu omladinu da im se pridruže na iftaru nakon kojeg će se klanjati Jacija i Teravih namaz, a zatim napraviti halka i omladinsko sijelo do sehura.

Omladino, odvojite se malo od igrica, društvenih mreža i virtualnog svijeta. Uzmite za ruku sestru/brata, stričevku/stričevića, prijatelja/prijateljicu… i dođite da se družite, upoznate nove osobe, steknete nova prijateljstva i odete kući punog stomaka.

Napomena: Molimo omladinu koja planira doći da prijave svoj dolazak Kemalu H. radi lakšeg organiziranja iftara.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button