Sjećanja na likove i djelaVIJESTIVikići/Izačić

OBILJEŽENA 21. GODIŠNJICA OSLOBAĐANJA BUGARA I ČAVNIKA (FOTO)

I ove godine u organizaciji Savjeta MZ Izačić i podršku gradske uprave Bihaća na lokalitetu Bugar-Čavnik u u prisustvu velikog broja mještana , predstavnika grada Bihaća i Vlade USK-a, boračkih organizacija i porodica šehida i poginulih boraca obilježena je 21. godišnjica vojne akcije Armije R BiH u kojoj je oslobođeno naselje Bugar u MZ Izačić.

Na spomen obilježju u reonu Čavnik –Bugar položeno je cvijeće i proučena Fatiha u znak sjećanja na oslobodilačku akciju pripadnika 5.korpusa Armije R BiH u kojoj je živote dalo više pripadnika 502. Viteške brigade: Ismet Balić, Fikret Sušić, Hazim Rekić, Asim Rekić, Sakib Felić, Sulejman Hašić, Husein Keškić,Safet Muminagić, Muho Mušić, Mirsad Raković, Mušić Nedin-Dodo, Ćejvanović Edin i Slavko Gašljević.

U svojim obraćanjima predstavnici Savjeta MZ Izačić, boračkih organizacija, i Vlade USK-a evocirali su uspomene na oslobodilačku akciju i nemjerljiv doprinos mještana Izačića, Vikića, Čavnika i Bugara u odbrani i oslobađanju države BiH.

“ Evo i 21.godinu nakon ove oslobodilačke akcije i pogibije naših boraca i saboraca mi se okupljamo i šaljemo poruku da ova mjesta i ove borce nećemo zaboraviti. Zato nas svake godine treba biti još više i ono što morate znati jeste da će te uvijek imati podršku gradskih vlasti i gradonačelnika za obilježavanje datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata „- kazao je Smail Toromanović, Savjetnik gradonačelnika Bihaća.
 
Prilog sa Čavnia/Bugara počinje od 6. minute

KLIKOM OVDJE NA OVAJ TEKST POGLEDAJTE DNEVNIK DIREKTNO NA WEB STRANICI RTV USK-a, OD 6. MINUTE JE PRILOG SA BUGARA/ČAVNIKA
 

Bugar/Čavnik, 26. Januar 2016.

Posted by Vikici.net on Dienstag, 26. Januar 2016

 

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button