Sjećanja na likove i djelaVijestiVikići, Izačić

OBILJEŽENA 21. GODIŠNJICA OSLOBAĐANJA BUGARA I ČAVNIKA (FOTO)

I ove godine u organizaciji Savjeta MZ Izačić i podršku gradske uprave Bihaća na lokalitetu Bugar-Čavnik u u prisustvu velikog broja mještana , predstavnika grada Bihaća i Vlade USK-a, boračkih organizacija i porodica šehida i poginulih boraca obilježena je 21. godišnjica vojne akcije Armije R BiH u kojoj je oslobođeno naselje Bugar u MZ Izačić.

Na spomen obilježju u reonu Čavnik –Bugar položeno je cvijeće i proučena Fatiha u znak sjećanja na oslobodilačku akciju pripadnika 5.korpusa Armije R BiH u kojoj je živote dalo više pripadnika 502. Viteške brigade: Ismet Balić, Fikret Sušić, Hazim Rekić, Asim Rekić, Sakib Felić, Sulejman Hašić, Husein Keškić,Safet Muminagić, Muho Mušić, Mirsad Raković, Mušić Nedin-Dodo, Ćejvanović Edin i Slavko Gašljević.

U svojim obraćanjima predstavnici Savjeta MZ Izačić, boračkih organizacija, i Vlade USK-a evocirali su uspomene na oslobodilačku akciju i nemjerljiv doprinos mještana Izačića, Vikića, Čavnika i Bugara u odbrani i oslobađanju države BiH.

“ Evo i 21.godinu nakon ove oslobodilačke akcije i pogibije naših boraca i saboraca mi se okupljamo i šaljemo poruku da ova mjesta i ove borce nećemo zaboraviti. Zato nas svake godine treba biti još više i ono što morate znati jeste da će te uvijek imati podršku gradskih vlasti i gradonačelnika za obilježavanje datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata „- kazao je Smail Toromanović, Savjetnik gradonačelnika Bihaća.
 
Prilog sa Čavnia/Bugara počinje od 6. minute

KLIKOM OVDJE NA OVAJ TEKST POGLEDAJTE DNEVNIK DIREKTNO NA WEB STRANICI RTV USK-a, OD 6. MINUTE JE PRILOG SA BUGARA/ČAVNIKA
 

Bugar/Čavnik, 26. Januar 2016.

Posted by Vikici.net on Dienstag, 26. Januar 2016

 

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button