BIHAĆVIJESTI

Radio Bihać nakon 50 godina dobio nove, opremljene, reprezentativne prostorije

Zaslužio je to Radio Bihać, jedan od naših najomiljenijih medija

Elvedin Sedić – gradonačelnik Grada Bihaća

“Kad se mnogo ruku složi, tad se snaga stoput množi…

Danas mi je pripalo zadovoljstvo da zajedno sa najbližim saradnicima posjetim “Valove koji život znače” i uposlenike našeg najstarijeg lokalnog medija koji nisu krili svoju sreću i zadovoljstvo zbog činjenice da je Radio Bihać, nakon 50 godina, napokon dobio nove, opremljene, a slobodno mogu reći i reprezentativne prostorije za rad. Uz to su im sa današnjim danom izmirena i sva zaostala lična primanja, koja su posljednjih godina de fakto postala nezaobilazna tema kada je to javno preduzeće u pitanju.

Kako smo u relativno kratkom periodu uspjeli riješiti nagomilane probleme našeg radija? Na to pitanje sam odgovorio već u naslovu ovog posta…

Anel Kajtezović i Edin Moranjkic imali su ideju i sprovodiv plan. Erna Begatović je imala razumijevanja, Jasmina Ćoralić je riješila ono najvažnije – finansijska sredstva, a uposlenici Radio Bihaća su bili vrijedni i imali želju i volju. Ja sam samo podržao sve što su isplanirali i zamislili. Zvuči jednostavno, ali iza toga ustvari stoje mjeseci planiranja, rada, truda i odricanja, posebno sa strane uposlenika koji su čak i vlastitim rukama radili na adaptaciji svojih novih prostorija. Ostalo je tu još malo radova da se sve ušminka do kraja i da se nabavi još nešto modernije opreme, ali glavni dio posla je odrađen.

Posebno mi je drago što smo zajedničkim naporima uspjeli izmiriti i zaostala primanja zaposlenih. Dio oni vlastitim angažmanom iz vlastitih prihoda, a dio Grad kao osnivač. To je vjerovatno pravi model za svaku javnu ustanovu čiji je osnivač Grad. Kad se pokaže želja i volja s jedne strane, podrška s druge strane sigurno neće izostati.

Siguran sam da će u narednom periodu ovaj sada motivirani kolektiv dodatno unaprijediti svoj program i proširiti paletu usluga, te tako postati još konkurentniji na medijskom tržištu.

Još jednom čestitke direktoru i uposlenicima. Radio Bihać je nakon svojih 50 godina to zasigurno zaslužio.”

Fotografije i tekst: Elvedin Sedić Facebook

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button