MuzikaVIJESTI

PREDSTAVLJAMO VAM: Nusmir Balić lagano, ali sigurno, kuje put do zvijezda

Nusmir Balić već dugih niz godina sanja o tome kako vlastite riječite tekstove, koje je zapisivao i stvarao, pretočiti u jednu zavičajnu pjesmu, o njegovom rodnom kraju Todorovu. Kako nam Nusmir već kaže, njegov životni san jeste bio da napiše pjesmu o svom voljenom gradu.
Naravno, nije sve bilo tako lahko, trebalo je mnogo vremena da prođe, ali sam sretan što mi se mladenački san ostvario, navodi Nusmir.

Nusmir također i piše zavičajne pjesme, ali većinom o svom rodnom kraju. U pjesmi koju je napisao on posebno naglašava svoj rodni kraj Todorovo, te voljeni grad Veliku Kladušu. Mogu reći da mi se san nakon dugogodišnjeg maštanja u mojoj 34. godini i ostvario, kaže Nusmir. Moja najveća podrška jeste supruga i moje dvoje djece, reče nam Nusmir.

Bržem ostvarenju mog sna doprinjeo je i Nijaz Nijo Hušić, koji je uradio aranžman i muziku za moju pjesmu “Dobro jutro, oj Kladušo”. Pjesma je snimljena u studiu “ACORD” kod Nisveta Halilagića.
Tekst pjesme “Dobro jutro, oj Kladušo” napisao sam sam, naglašava Nusmir Balić.

Naravno, da bih se pjesma snimila, ovom prilikom se zahvaljujem svojim prijateljima koji žive u široko rasprostranjenoj dijaspori. Spomenuo bih svoja dva druga iz dijaspore, Hasana Kuduzovića i Ismeta Isu Redžića. Oni su mi dali jednu veliku podršku, i s tim sam lakše ostavrio svoj san, ističe Nusmir.

U nastavku možete poslušati odličnu pjesmu od našeg Nusmira, pa uživajte:

Povezani članci

Jedan komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button