BIHAĆVIJESTI

Obilježena 23. godišnjica formiranja Armije R BiH

Izvor: Grad Bihać

Tradicionalno, u sklopu obilježavanja 23. godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine, danas je na centralnom gradskom mezarju Humci odana počast poginulim pripadnicima Armije R BiH. U prisustvu predstavnika društveno-političkog i vjerskog života Unsko-sanskog kantona i grada Bihać,boračkih organizacija i političkih partija položeno cvijeće na centralno spomen obilježje braniocima Bihaća.

Prisutnima se obratio general Fadil Hasanagić,kazavši da svi zajedno moramo biti ponosni na naše borce i našu Armiju R BiH koja je u najtežim trenutcima za državu Bosnu i Hercegovinu, pokazala snagu u očuvanju države i svih građana koji su BiH smatrali svojom domovinom.

„Ovo je poseban dan za sve istinske patriote i za sve građane koji ovu zemlju nose u srcu. Osnivanje Armije R BiH obilježilo je jedan od najznačajnijih perioda u postojanju Bosne i Hercegovine i raduje me što su danas sa nama bili i srednjoškolci koji ustvari trebaju da uče ko su najbolji sinove ove zemlje „- istakao je Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća.

Brojne delegacije danas su položile cvijeće i na katoličko groblje Žegar i na mezar dr.Irfana Ljubijankića, ministra vanjskih poslova R BiH.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button