AgrarVIJESTIVikići/Izačić

Farma ovaca u posjedu radine porodice Vikić

Iako su ovce jako korisne i mogu doprinjeti ostvarivanju značajanog profita jednom domaćinstvu, sve je manje ljudi, posebno mladih, koji se, zbog same prirode posla, ne žele baviti ovčarstvom.

Porodica Zele i Samira Vikića očito je prepoznala značaj, vrijednosti i korist od bavljenja uzgojem ovaca. Vlasnici su stada od nekoliko stotina grla kvalitetne pasmine, a prikladnom organizacijom snještaja i hranidbom, koja se najvećim dijelom odvija na poljskim pašnjacima, te ogrganiziranom prodajom jagnjadi i jagnjećeg mesa, uspjeli su da sve to ekonomski rentabilno i funkcioniše.

Zimsku i dodatnu ljetnnu prehranu i dohranu za ovce porodica Vikić obezbjeđuje uzgojem žitarica i kvalitetne djetelinske trave na svojem poljoprivrednom gazdinstvu.

Dokazuje porodica Vikić da se od vlastitog truda i rada može sasvin solidno zarađivati te dobro i kvalitetno živjeti.

Mnogo zalaganja i znoja sigurno treba, porodica Vikić se ne štedi, a i ne žali, jer ništa samo po sebi ne dolazi, za sve je potrebno angažovati um, znanje, rad a i materijalna sredstva.

Najveći dio obaveza koje iziskuje bavljenje navedenom vrstom posla, odgovorno i marljivo obavlja Samir i brat mu Amir, poznatiji pod nadimkom Zele, koji je inače specijalista za rad sa mesom i suhomesnatim proizvodima, kao i za distribuciju istih.

Cijenjeni posjetitelji portala, ukoliko trebate mlado jagnje, ovna za kurban, uslugu klanja, sortiranja i rasprodaje mesa, ili pak, dobro pripremljeno, pa i pečeno jagnje na ražnju, tu su Zele i Samir.

Braći Vikić želimo mnogo sreće u vođenju farme i navedenih poslova kao i proširenje produkcije u narednom periodu.
Samir2 (FILEminimizer)

Povezani članci

Jedan komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button