Preko 400 srednjoškolaca predalo zahtjev za financiranje troškova prevoza, rok za predju još traje

Gradsko vijeće Bihaća na 4. sjednici usvojilo je Prijedlog Odluke o finansiranju troškova prevoza učenika srednjih škola u gradu Bihaću za 2017. godinu. Ovom Odlukom utvrđuju se korisnici, kriteriji i način finansiranja troškova javnog prevoza redovnih učenika srednjih škola u periodu februar-juni, te septembar-decembar 2017. godine.

Nakon usvajanja odluke, gradska uprava Bihaća i Centar za socijalni rad Bihać omogućili su učenicima i njihovim roditeljima dostupno sve potrebne zahtjeve na internet stranici grada Bihaća i šalter sali gradske uprave.

Prema riječima Elmine Emrulović, šefa Službe za društvene djelatnosti i opću upravu, do sada je zaprimljeno preko 400 zahtjeva učenika za finanaciranje prevoza, a rok za predaju i dalje traje , te se stoga mole svi učenici i roditelji da što prije podnesu zahtjev kod nadležnih službi.

„Odluka se provodi bez problema i zadovoljni smo odazivom učenika i ovaj put pozivam sve srednjoškolce i njihove roditelje da predaju zahtjeve. Moram istaći i to da smo već počeli sa uplatama sredstava na račun učenika i sve za sad funkcioniše kako treba i sa ciljem da transparentno i javno imamo podatke o broju učenika koji imaju pravo na financiranje prevoza „-istakla je Emrulović.

Gradska uprava Bihaća istovremeno je postigla i sporazum sa bihaćkim prevoznicima zahvaljujući kojem neće doći do povećanja cijena troškova prevoza za srednjoškolce. Sporazum je predviđeno da povećanje cijena prevoza učenika neće biti za period februar – juni, te septembar – decembar 2017. godine.

GRAD BIHAĆ

Rejting

  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10

    Score

Korisnička ocjena: 0 ( 0 Glasova )Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *