CAZINJANIN NEDŽAD NADAREVIĆ POBJEDNIK SKIJAŠKIH SKOKOVA “VIKIĆI 2018” (FOTO/VIDEO)

Pred nekoliko hiljada znatiželjnih posjetioca sa područja USK-a danas su održani 16. tradicionalni amaterski Skijaški skokovi “Vikići 2018”, manifestacija sportsko-zabavno-turističkog karaktera, najpopularnija na ovim prostorima sa tendencijom stalnog omasovljavanja, te porastom interesovanja, za iste, u cijeloj regiji.

Ove godine skokove je otvorio slovenski veteran Stane Martinjak, bivši član ŠD “Gora” iz Krškog.

Danas su Vikićani pokazali kako prevazići sumornu bosansku svakodnevnicu i pretvoriti je, bar na jedan dann, u zanimljiv sportski događaj protkan igrom, pjesmom, zabavom i humorom.

Atmosfera i ugođaj bili su, organizacijski, a i po broju posjetioca, na razini nekog velikog državnog, pa i regionalnog sportskog događaja.

Danas, eto, vikićki skokovi s pravom ponesoše naziv “bosanski Garmiš”, kojeg će, nadamo se, u budućnosti i opravdati.

U glavnoj kategoriji takmičara, skakači preko 15. godina, prvo mjesto osvojio je Cazinjanin Nadarević Nedžad sa skokom od 29,90 metara, drugo Vikićanin (ČavniK) Handanović Sanel, a treće Vikićanin (Sušići) Sušić Armin.

U kategoriji takmičara, skakači do 15. godina, prvo mjesto osvojio je Mirzet Bunić, drugo Elvedin Keškić, a treće Kendi Bečić.

Čestitke organizatoru na propfesionalno odrađenom poslu, FAHRO BENDU na odličnoj zabavi, a posjetiocima veliko hvala i iskreno se nadamo da su sa sobom kući ponijeli lijepe utiske iz Vikića.

Vidimo se naredne godine.

Oni koji nisu imali priliku biti dio ovog velikog događaja mogu uživati u bogatoj galeriji fotografija i video snimaka, koje donosimo u prilogu ispod.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.