BIHAĆVIJESTI

Aerodrom Bihać postaje realnost: Potpisan ugovor od 3,5 miliona KM, u Bihaću boravili direktori regionalnih aerodroma

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i direktor JP Aerodrom Bihać Elvedin Sedić, ugostili su danas direktora aerodroma “Nikola Tesla” Sašu Vlaisavljevića i direktora Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armina Kajmakovića.

Tema razgovora bila je izgradnja aerodroma u Bihaću, a svoju pomoć ponudio je i direktor beogradskog aerodroma Nikola Tesla, koji je inače rođeni Bišćanin. Saša je, kako kaže, proveo pola života u Bihaću, gdje je završio i osnovnu i srednju školu.

Direktor aerodroma Bihać, jučer je u Mostaru potpisao ugovor vrijedan nešto više od 3,5 miliona KM, a iz tih sredstava će se graditi testna pista. Ovaj građevinski projekat planiran je do kraja godine.

“Najvažnije je da se uključila u ovu priču Vlada FBiH. Radimo na tome da JP Aerodrom Bihać pređe u većinsko vlasništvo FBiH, čime se otvara dodatni manevarski porstor i mislim da bi moglo biti realno da u naredne dvije do četiri godine projekat bude završen.”, kazao je medijma gradonačelnik Fazlić.

“Zadnjih 5 godina sam direktor aerdroma Nikola Tesla u Beogradu i došao sam ovdje da to svoje znanje ponudim, da pitam ljude kako mogu da pomognem. Dogovoreno je sa direktorom Aerodroma u Bihaću, konkretno, da dođu kod mene u Beograd, da budu moji gosti i projektni zavod i direktor sa svojim timom i to prije ljeta, znači narednih mjesec ili dva. Imam ozbiljan projektni tim koji u ovom momentu radi projekat od 732 mil. eura i hoću svoje najbolje inžinjere da iskoristim za bihaćki aerodrom od idejnog projekta do glavnog projekta da damo svoje mišljenje i da radimo zajedno. Rekao sam i gradonačelniku Fazliću i direktoru aerodroma Bihać da mogu da računaju na mene i moj tim, kao da sam ovdje u drugoj kancelariji kod njih u Bihaću.”, kazao je dirketor aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, Saša Vlaisavljević.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button