VIJESTIVikići/Izačić

AKCIJA ČIŠĆENJA PONORA, KOMPLETNOG KORITA UZVODNO SVE DO JEZERCA…

BUDITE SUDIONIK VELIKE AKCIJE ČIŠĆENJA PONORA I KOMPLETNOG KORITA UZVODNO SVE DO JEZERCA…

Gotovo svake godine pri iole obilnijim padavinama svjedoci smo nelagodnih događaja i problema koje u Vikićima prouzroči izlijevanje Ponora iz korita.

Vremenske nepogode su glavni, a ljudsku neodgovornost slobodno možemo dodati kao dodatni faktor i uzročnik problema tako da epilog sinergijskog djelovanja istih Vikićani su imali priliku osjetiti prije dvije sedmice.

Kako bi se ubuduće izbjegle ili barem ublažile posljedice izlijevanja Ponora iz korita Vikićani su odlučili preventivno djelovati te očistiti smeće iz korita i obala počev od Jezerca, preko Ada, ispod brine, sve do Ponora.

Akcija čišćenja počinje u subotu, 1. 6. 2019., okupljanje učesnika je u 8.00 sati ispred kuće jednog od inicijatora, Mehmeda Mujetića, koji će za učesnike prirediti doručak, a po završetku obezbijediti i ručak.

Kako već dugi niz godina Područna škola Vikići ima izuzetno dobru saradnju sa mještanima i dijasporom Vikića, pozitivna reakcija nije izostala ni ovaj put. Učiteljica razredne nastave, Ilena Jusić, najavila je učešće sa svojim đacima dobrovoljcima.

Organizatori su se potrudili da obezbijede rukavice, vreće za smeće, kontejnere i traktor za prevoz, ujedno mole vlasnike zemljišta uz tok potoka za razumijevanje.

Omladino, đaci, mještani, ukljčite se u akciju, budite dio onih kojima je stalo do očuvanja prirode i njenih ljepota.

NAPOMENA: Po okončanju akcije djeci učesnicima bit će podijeljeni prigodni bajramski paketići.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button