BIHAĆKultura/UmjetnostVIJESTI

Kulturno-zabavna manifestacija “Jesen na Gelenderima”

IZVOR: abc.ba

Pogledajte šta nam donosi Jesen na gelenderima

Bišćani, zaplešite ponovo na gelenderima

Udruženje ABC Bihać, u saradnji sa partnerima, organizuje događaj pod nazivom “Jesen na Gelenderima” koji za cilj ima pružiti novi sadržaj u Gradskom parku u Bihaću, odnosno na nekadašnjem kultnom okupljalištu građana Bihaća – Gelenderima.

Vezane vijesti:

Gelenderi su nekad bili glavno okupljalište mladih, okupljalište zaljubljenih, sretnih i nesretnih, muzičara, tekstopisaca i umjetnika. Na ovom mjestu kreativnost prošlih generacija bila je kod kuće.

Upravo činjenice da su gelenderi obilježavali generacije i živote naših roditelja, da su mnogi od nas plodovi tih ljubavi oni ne mogu i ne smiju izblijediti i biti zaboravljeni.

“Jesen na gelenderima” održat će se u čast tim generacijama, ali i kao podsjetnik za buduće.

U čast prošlih vremena, a za ljepšu budućnost, u petak Vas pozivamo da sa nama provedete noć koja će biti ispunjena emocijama, besjedom o Bihaću, gdje ćemo vas dočekati sa kestenima i kuhanim vinom da se ugrijete, a na ples pozivamo sve generacije našeg grada. Budite dio pozitivnih emocija i gelendera koji će plesati za radost i život, neka valcer i evergreen ponovo zaljulja naša tijela. Za sve koji su u strahu da pozovu djevojku na ples, tu su naše cure, Virusice koje Vam mogu pokazati osnovne korake.

Subotu posvećujemo najmlađima za koje će biti organizirana razna sportska takmičenja u okviru Meggle dječije olimpijade.

Potaknut ćemo kreativnost najmlađih sa malom školom slikanja Lipa u kojoj će sa pedagozima i volonterima stvarati umjetnička djela, ali će i graditi i ukrašavati kućice za ptice, koje ćemo ostaviti na vječno čuvanje Gradskom parku i njegovim letećim stanovnicima.

Dok se budi kreativnost i stvaraju najveća umjetnička djela najmlađih bišćana, dok učimo šta je duša gelenderska i jesen u Bihaću posjetioci će imati  priliku da uživaju u malom sajmu rukotvorina i unikatnog nakita na kojem će naši već iskusniji sugrađani prezentirati svoj unikatni nakit koji će ujedno biti moguće i kupiti, a samim tim ćete podržati njihov rad.

Ovaj dan zapečatit ćemo koncertom Kvarteta muzičke škole Bihać.

Ovo naravno nije sve, u akciji nazvanoj Očisti svoje dvorište, očisti Bihać pozivamo građane i mjesne zajednice da organizirano očiste jedan dio Bihaća za kojeg smatraju da je potrebno čišćenje. Kajak kanu klub Una će izvršiti inspekciju unskih obala te počistiti potrebno u njihovim mogućnostima, dok će u Gradskom parku trajati zajednička akcija prekrečavanje grafita i uređenja okolnog prostora oko istog. O kojem se objektu tačno radi uputit ćemo vas uskoro.

Turbo poezija, stand-up komičari Vanja i Elvis te Nejra i BBrothersi na Japodskim otocima upotpunit će nedeljno poslijepodne i zatvaranje festivala uz zasluženu zabavu, ukusnu unsku pastrmku koju stiže direktno sa klokotskog ribnjaka, te proizvode Bihaćke pivovare i veselu ekipu koja čeka na vas.

Pridružite nam se i budite dio Jeseni na gelenderima.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button