VIJESTIVikići/Izačić

Drug Vajta i njegov drugar Rifat

Ako ste pomislili na Seida Memića Vajtu, prevarili ste se. Ne, ovdje se radi o našem Mehmedu Memiću Vajti iz Čavnika, za nas mnogo popularnijoj osobi od onog zabavnjaka… voli ga i staro i mlado, i veliko i malo.

Nema na Čavniku, niti u Vikićima, a ni u Izačiću, zlatnih ribica, ali zato ima popravljenih motorki, motocikla, satova, oklagija, sofri, držala za sve vrste oruđa, za djecu drvenih igrački… i mnogo toga još što je djelo Vajtinih ruku.

A zima, slobodna vremena se nađe, pa došao Vajta kod svog drugara Rifata i tako uz teferidž, razmjenjuju mišljenja i iskustva. Prisjećaju se mladih dana, a ujedno, pošto iza zime uvijek dođe proljeće, (ako ova godina ne bi bila izuzetak, nešto su znanstvenici najavljivali da bi se Zemlja oko svoje ose mogla početi okretati u suprotnom smjeru, pa čak i putanju u suprotnom smjeru promijeniti), razmotraju i gdje bi se koja držala mogla prodati.

Vrijedi Vajta za dobrog stručnjaka, preciznog majstora, a ako nekom zatreba usluga iz gore navedenih Vajtinih rukotvorina, tu je on, na Čavniku, nije ga teško pronaći, svako dijete u Vikićima ga poznaje i dovest će vas do njega.

Da ste zdravo, sretno, uz dobru kapljicu i veselo stari drugari – Vajta i Rifate.

Vajta-R2

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button