VIJESTIVikići/Izačić

ČAVNIK/VIKIĆI: Liskovački kamen – finalizovani radovi

U augustu ove godine objavili smo članak sa fotografijama koje pikazuju radove u početnoj fazi  na uređenju dvorišta i izgradnji kamene ograde od “Liskovačkog kamena”.

Za Omera Šabića iz Čavnika – Vikići, radove je izvodila poznata likovačka firma PRODAJA I UGRADNJA LISKOVAČKOG KAMENA specijalizovana za ovu vrstu djelatnosti, a kako smo u prijašnjem članku obećali javiti se po završetku radova, evo u prilogu donosimo nekoliko prekrasnih fotografija.

Više o “Liskovačkom kamenu” te o firmama koje se bave njegovom ugradnjom pročitajte u prilogu ispod, koji je objavljen u augustu, gdje možete pogledati nekoliko fotografija u vrijeme otpočinjanja radova.

PRILOG KOJI SMO OBJAVILI NA POČETKU RADOVA

Zahvaljujući izuzetnoj kakvoći, kao i estetici građevina koje tvori, “Liskovački kamen” sve više zauzima široku primjenu u građevinarstvu. Posebno mjesto pripada mu u izgradnji i uređenju, kako enterijera, tako i eksterijera stambenih građevinskih jedinica, pa i onih poslovnih.

DSC_0408

Visok stepen čvrstoće, otpornost na promjenljive vremenske uvjete pri kojima su odstupanja u čvrstoći gotovo zanemarljiva, jako niska apsorpcija vlage, više nijansi boja i različitih debljina… samo su dio odlika “Liskovačkog kamena” kojima isti lagano, ali sigurno osvaja, kako bosanko-hercegovačko, tako zapadno-evropsko, pa nerijtko i prekookeansko tržište građevinskih materijala široke primjene.

DSC_0409

“Liskovački kamen” odavno je u trendu i široku primjenu bilježi i na području Grada Bihaća te gradskih i prigradskih mjesnih zajednica.

Ovih par prekrasnih fotografija zabilježili smo u MZ Izačić, u Vikićima, da budemo precizniji – na Čavniku kod Omera Šabića.

DSC_0410

Omer je prepoznao kvalitet i sve prednosti “Liskovačkog kamena”, a u želji da mu dvorište izgleda lijepo i besprijekorno, za izvođača radova na svojoj kamenoj ogradi izabrao je, te povjerenje dao poznatoj i renomiranoj liskovačkoj firmi PRODAJA I UGRADNJA LISKOVAČKOG KAMENA, u šta se možete uvjeriti iz priloženih fotografija.

DSC_0411

U Liskovcu ima nekoliko registriranih obrtničkih firmi u privatnom sektoru, koje se bave eksploatacijom i ugradnjom “Liskovačkog kamena”. Među njima najpoznatija je d.o.o LISKOVAčKI KAMEN, koja jedina posjeduje cjelokupnu dokumentaciju za eksploataciju i izvoz kamena.

Tu je i Liskovacki Kamen i Mozaik sa izuzetnim stručnjakom i majstorom za kamen – Mirsadom Abdićem.

POVEZANA NOVOST:
Predstavljamo vam Liskovac, liskovački kamen i prave “umjetnike” koji ga obrađuju i ugrađuju po vašoj želji

DSC_0412

Ukoliko vam se sviđa neki od radova koje možete pogledati na gore priloženim linkovima, savjetujemo vam cijenjeni posjetioci da izaberete jednog od vrhunskih majstora, preporučivati vam ga nećemo, bilo bi to krajne nezahvalno jer su svi izuzetni, ostavljamo vam da ga odaberete sami.

Mi se ponovo javimo po finalizaciji ovog prekrasnog zdanja koje će krasiti i opasavati dvorište Omera Šabića.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button