ObrazovanjeVIJESTI

Požuri i prijavi se za vrijednu stipendiju – osigurali smo fond od 350.000 eura!

Želiš da budeš student jednog od vrhunskih američkih univerziteta, a da studiraš u Hrvatskoj? Zanima te obrazovanje i diplome (hrvatska i američka) koje omogućavaju izvrsne prilike za zapošljavanje širom Evropske unije i svijeta?

Jedini američki koledž na ovim prostorima, RIT Croatia raspisao je konkurs za dodjelu stipendija čiji fond iznosi 350.000 eura. Prijave u ranom upisnom roku primaju se do 15. februara, a rezultati će biti objavljeni 15. marta 2016. Interesovanje je veliko – požuri i prijavi se odmah!

Rochester Institute of Technology – prestižni i jedan od najvećih privatnih univerziteta u SAD-u

RIT, iz države New York, je osnovan daleke 1829. godine. Za sve koje zanima univerzitet s više od 18600 studenata, 230 studija i kampusima u Americi, Evropi i Ujedinjenim Arapskim Emiratima – posjetite www.rit.edu. U Hrvatskoj je ovaj univerzitet prisutan gotovo 20 godina i to kroz RIT Croatia koji ima kampuse u Dubrovniku i Zagrebu gdje studentima nudi tri svjetski priznata američka visokoobrazovna programa koji se u potpunosti izvode na engleskom jeziku:  Međunarodno poslovanje (Zagreb), Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik) i Informacione tehnologije (Dubrovnik i Zagreb).

Fond stipendija iznosi 350.000 eura! Požuri i prijavi se odmah!

RIT Croatia već godinama pomaže studentima da uz nepovratne stipendije  studiraju na tom uglednom američkom koledžu.  Prošle godine više od 60% studenta upisalo je studije s nekim oblikom finansijske podrške. Sredstva pokrivaju 10% – 50% školarine i mogu se iskoristiti za upis na stručne preddiplomske studije. Kriterijumi za odabir su dosadašnja akademska postignuća, finansijske potrebe i motivacija za studiranje na RIT Croatia.

Evo šta o stipendijama kaže naš diplomac Josip Šuta: „Proces za ostvarivanje prava na finansijsku potporu bio je brz i jednostavan. Ispunio sam obrazac za prijavu, napisao motivacioni esej i priložio svjedočanstva iz srednje škole. Slijedio je ugodan motivacioni razgovor s osobljem studija. Na moje veliko zadovoljstvo, zadovoljio sam sve uslove i dobio finansijsku podršku. Nedugo nakon toga ostvario sam pravo i na dodatna finansijska sredstva, što mi je značajno olakšalo finansiranje studija.

Vrhunski programi koji se izvode uz upotrebu najsavremenije tehnologije, američka i hrvatska diploma, program razmjene studenata među ostalim kampusima RIT-a (Rochester i Dubai), međunarodno okruženje, fokus na praktično iskustvo, rad u malim grupama i konačno, visok procenat zapošljavanja po diplomiranju te snažne veze s industrijom samo su neke od prednosti  studiranja na RIT Croatia. Izuzetno motivisani i studentima posvećeni profesori, minimalizovana birokratija i administracija te snažno i dobro povezano udruženje diplomaca samo su neki od razloga zbog kojih RIT Croatia privlači veliki broj studenata željnih školovanja na inovativan način.

VAŽNO!!

  • Kandidati koji se prijave do 15. februara 2016. imaju prednost prilikom odluke o dodjeli finansijske podrške na temelju potreba. Rezultati će biti objavljeni 15. marta 2016.
  • Prijavi se do 15.12.2015. i možeš ostvariti dodatan popust na školarinu!
  • Ako si odlikaš ili odlikašica, automatski ostvaruješ pravo na stipendiju u iznosu od čak 4000€

Prijavite se na vrijeme putem OBRASCA ZA PRIJAVU  

Za više informacija obratite se Odjelu za upise na email: admissions@croatia.rit.edu – tel: / ili posjetite link STIPENDIJE.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button