KUD VikićiVijesti

Hronika jedne lijepo osmišljene, prerano utihnule priče…

A da je bilo samo malo više dobre volje, da smo imali malo više razumijevanja, jednih prema drugima, moglo je biti i drugačije, priča bi zasigurno i dan danas bila aktualna

Priču, koja je trajala oko 6 godina, danas ćemo započeti sa nekoliklo prekrasnih fotografija, a nastavak iste pokušat ćemo, kroz objavu starih, u manjoj mjeri modificiranih članaka, prezentovati u narednom periodu barem jednom mjesečno, ili, u najboljem slučaju sedmično.

Ovo radimo u nadi da ćemo ponovo pobuditi interes mještana Vikića i Izačića za reaktiviranjem KUD-a Vikići kao baštine od neprocjenjive vrijednosti za društveni život i kulturu mještana, koji je trenutno mrtav.

Možda zvuči preoptimistično, neki će vjerovatno reći utopijski, međutim, smatramo da je to moguće i da imamo dobar osnov za to, a evo i zašto: kud u vlasništvu ima zavidnu količinu opreme; mnogobrojna dijaspora, izdvajajući samo po 1 EURO mjesečno, čak i manje, mogla bi finansirati sve aktivnosti kud-a, bez opterećenja budućih članova, okosnicu kojih bi činili mještani u domovini.

Nadamo se da će biti zainteresovanih za ovaj projekat, a svoje ideje i prijedloge možete slati putem kontakt formulara, na e-mail adresu: >urednistvo@vikici.net ili ih prezentovati u komentarima.

Vjerovatno se svi sjećamo prerdivnih novogodišnjih druženja mještana, dijaspore i kud-a, zar ne bi bilo lijepo ustoličiti to kao trajnu kategoriju, vezu koja će trajati?

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button