VIJESTIVikići/Izačić

SANACIJA PUTA U SULIĆIMA

U zadnjih 4-5 godina mještani Sulića i Kule, naselja u sastavu MZ Izačić, nose se sa jednim ogromnim problemom.

Naime, zbog urušenog puta prisiljeni su za Bihać putovati zaobilaznim putem, preko Prnjavora, i taman kada se problem počeo rješavati i kada su se ponadali najboljem, uočili su da se radovi ne izvode kvalitetno, onako kako je to po građevinskim standardima predviđeno.

Radove izvodi firma Rad d.o.o. Bihać, a svoje nezadovoljstvo sa izvođačem radov iskazao je i Savjet MZ Izačić na čelu sa predsjednikom Rasimom Islamovićem, čije autentično pisanje prenosimo u cjelosti.

“Postovani mjestani MZ Izacic,U ime Savjeta MZ i u svoje licno ime zelim da Vas obavijestim da smo nakon duzeg vremena uspjeli da pokrenemo pocetak radova na sanaciji puta u Sulicima.Sada se neki vole hvaliti da su oni zasluzni za to i kite se tuđim perjem. Savjet MZ Izacic i naš vijećnik Felic Edin -Denjo je jos u jesen 2017.godine podnosio inicijativu za sanaciju tog puta. Također smo naše zahtjeve zanovili pred Novu godinu. Sada, kad smo konacno docekali da se izabere najpovoljniji izvođac, firma Rad putevi doo Bihac pokazala se je kao nedovoljno strucna da kvalitetno odradi taj posao. Vec sedmicu dana rade na toj sanaciji i jedino sto su uspjeli, to je da svojim radom presijeku vodovodnu cijev i ostave nase mjestane u Sulicima nekoliko dana bez vode. Pored toga mještani Sulića i Kule su prisilljeni da na posao idu zaobilaznim putem preko Prnjavora. Ukoliko firma Rad putevi doo Bihac ne ubrza zavrsetak radova, bicemo prisiljeni da trazimo odZavoda za prostorno uređenje grada Bihaca da mijenja izvođača i da posao dodijeli nekoj strucnijoj i sposobnijoj firmi. Ti radnici više odmaraju na livadi nego što rade. Ova firma, na ovaj nacin sa 3, 4 radnika sanaciju puta u Sulicima nece zavrsiti jos mjesec dana, a mi to ne mozemo dozvoliti.Molimo vas za razumijevanje, a mi kao Savjet MZ ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ubrzamo zavrsetak tih radova, kako bi ste mogli normalnim putem ici na posao i kuci.Hvala vam jos jednom na podršci koju nam pruzate.

Savjet MZ Izačić

Predsjednik Savjeta MZ Rasim Islamović

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button