Lg VikićiVIJESTI

Iako je lovostaj, lovci radno uz druženje i teferič

Već nešto duže od mjeec dana je lovostaj. Iako se ne lovi, kod LG Vikići je radno, a nerijetko veselo i zabavno. Aktivni su, neprestano nešto u svom lovačkom rejonu Čerkezovac u Bugaru izgrađuju i privređuju.

Valja infrastruturu, infrastukturne objekte kao i sve popratne materijalno tehničke lovne sadržaje dovesti u red, sanirati, obnoviti, izgraditi nove, kako bi sve spremno dočekalo novu lovnu sezonu…

Rade se putići, puteljci i stazice; izgrađuju se nove čeke, farbaju i saniraju oštećenja na starim, izgrađuju se i postavljaju nove, modifikovane verzije hranilica, opravljaju stare…

Radi se, ali se i teferiči. Kad smo rekli “nerijetko veselo i zabavno”, s’ razlogom to naglašavamo, jer lovačka družina nakon radnog dana obično se, uz roštilj, kotlić ili ražanj, opusti i dade si malo oduška.

Pa i kada se ne radi na lovnim dobrima, družini uvijek iskrsne neki dobar razlog da se zasjedne i zafešta. Tako su ovih dana proslavili dolazak novih članova u svoju lovačku grupu, poželjeli im dobrodošlicu, a zna se kako, na najljepši mogući način, onako kako to samo lovci znaju – uz druženje, dobru mezu, a i dobru kapljicu.

Novim članovima i mi želimo dobrodošlicu u LG Vikići, a svima skupa da zatvor lova što prije istekne kako bi krenuli u nove lovačke avanture.

Ugodni trenuci posjetiocima sajta uz ovaj miks lijepih fotografija, a vjerujemo da će obradovati i one koji baš nisu vični lovu i lovačkom nauku.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button