BihaćVijesti

Gradsko vijeće Bihać: U petak 6. jula 2018. godine mirni protest ispred Vijeća ministara BiH u Sarajevu

Gradsko vijeće Grada Bihaća 25. juna 2018. godine održalo je vanrednu sjednicu na temu problema izazvanih povećanim brojem ilegalnih migranata na području Grada Bihaća. Kako je pravovremena reakcija nadležnih državnih organa i institucija izostala, vijećnici su jednoglasno usvojili nekoliko zaključaka, a jedan od njih bio je da ukoliko Ministarstvo sigurnosti BiH u roku od sedam dana od dana održavanja sjednice ne odredi privremenu lokaciju za smještaj ilegalnih migranata na području Unsko-sanskog kantona, predstavnici Grada i Gradskog vijeća će organizovati protest u Sarajevu ispred sjedišta Vijeća ministara BiH.

“S obzirom da po pitanju tog problema Grad trpi najveću direktnu štetu, a nadležne institucije, unatoč našim apelima, molbama i zahtjevima još uvijek nisu ništa značajno poduzele na terenu, a s obzirom da Grad kao lokalna zajednica nema više nikakve nadležnosti ni alate u rukama za prevazilaženje ove situacije, shodno usvojenim zaključcima Gradskog vijeća Bihać, u petak 6. jula 2018. godine, predstavnici Grada i Gradskog vijeća Bihać održat će mirni protest ispred sjedišta Vijeća ministara BiH u Sarajevu od 10:30 sati. Pozivamo sve građane koji žele, da nam se pridruže“ – saopštio je Davor Župa, predsjedavajući Gradskog vijeća Bihać.

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i Davor Župa, predsjedavajući Gradskog vijeća Bihać danas su još jednom pismenim putem od Vijeća ministara BiH zatražili prijem delegacije Grada Bihaća i Gradskog vijeća Bihać u vrijeme zakazanih protesta, kako bi iznijeli svoje zahtjeve u smislu definiranja konkretnih mjera, nosioca aktivnosti, izvora sredstava i rokova za rješavanje problema nastalih u vezi povećanog broja ilegalnih migranata na području grada Bihaća.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button