SPORTVIJESTI

Još jedan Ljuti Krajišnik u bh. reprezentaciji – Enes Keškić u kadetskoj rukometnoj selekciji

Bosna i Hercegovina oduvjek je bila nepresušni rasadnik i izvor mladih sportskih talenata, koji su se, zavaljujući sposobnostima i znanju, uvijek uspjevali izboriti za svoje mjesto, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sportskoj sceni, te afirmisati i postati šampionima i dobrim stručnjacima svjetskog kalibra.

Krajišnici su u tome konstantno imali posebnu uloga i davali nemjerljiv doprinos bh. sportu, radilo se o individualnim ili kolektivnim sportskim disciplinama. Krajina bh. sportu nesebično, od davnina, daruje nogometne genijalce, košarkaške virtouze, rukometne znalce, atletičare, kanuiste, karatiste, boksere…

Enes Keškić
Enes Keškić

Mladi rukometaš, “Ljuti Krajišnik”, Enes (Meho) Keškić, najsvježiji je primjer navedenih tvrdnji i dokaz kako je svakom Krajišniku ljubav prema domovini i rodnoj grudi, pa kada je riječ i o sportu, uvijek na prvom mjestu.

Naime, šesnaestogodišnji Enes Keškić član je njemačkog rukometnog bundesligaša Füchse Berlin (B tim), a u želji da zaigra za Zmajeve nije mu bilo teško prevaliti ni 1000 km puta do Maglaja gdje je, u sklopu priprema za naredne turnire i EP u Gruziji, od 18. do 20. marta ove godine, održano okupljanje i trening kadetske rukometne reprezentacije BiH.

Keškić s’ porodicom živi u Berlinu gdje pohađa sportsku školu, korijene vuku iz bihaćkog naselja Mala Peć, a Keškićima je sport i upražnjavanje sportskih aktivnosti, radilo se o rukometu, nogometu ili nekoj drugoj disciplini, odvajkad’ u srcu i duši.

Kako navodi Enes Keškić, zadovoljan je organizacijom i uvjetima u kojima su pripreme u Maglaju odrađene, te posebno ističe profesionalan odnos i ljubaznost trenera i ekipe s’ kojom je radio.

Najveći san mi je, kao i svakom mladom bh. sportisti, obući dres sa državnim grbom te izgaram u želji da zaigram za Zmajeve i pokažem svoje igračke kvalitete i sposobnosti, nedvosmislen je i konkretan Enes Keškić.

Pripreme u Maglaju obavljene su pod palicom selektora Zdenka Grbavca te njegovih asistenata Harisa Galijašševića i Dejana Vasilića, a okupljanju je prisustvovao i predsjednik RS BiH – Enid Tahirović.

Najviše se radilo na taktičko-tehničkom usavršavanju uz nglasak kako je potrebno još dodatno raditi na fizičkoj spremnosti i kondiciji momaka.

Kako iz stručnog štaba najavljuju, uz trud, rad, te volju i vjerujući u kvalitet ovih momaka, možemo očekivati zapažene rezultate na narednim nastupima.

Momcima želimo mnogo uspjeha na predstojećim takmičenjima, posebno našem komšiji i sugrađaninu Enesu Keškiću i nadamo se da ćemo uskoro imati priliku uživati u njegovim rukometnim majstorijama.

Sretno!

Na pripremama u Maglaju - foto: Maglaj.net
Na pripremama u Maglaju – foto: Maglaj.net

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button