BiHVijestiZanimljivo

Mehmed Bešigovac iz Kalesije krenuo na marš Bužim – Potočari

Mehmed Bešigovac iz Kalesije krenuo je na marš Bužim – Potočari sa turbeta jednog od zasigurno najvećih vojskovođa Krajine generala rahmetli Izeta Nanića, poslije proučene Fatihe.

Sinoć je Mehmed stigao i prenoćio u gradu Cazinu. Ovom prilikom hvala svima koji su dočekali Mehmeda u Cazinu i pružili mu dobrodošlicu i prenoćište u ovom zaista prelijepom gradu.

Jutros rano Mehmed svoj put iz Cazina nastavio je prema Potočarima a odredište danas trebalo mu je biti grad Bihać,
ipak piješačenje je nastavio dalje i večeras je došao u Ripač.

Telefonnom smo kontaktirali Mehmeda, sutra ujutra iz Ripča nastavlja put prema Petrovcu gdje će, ako Bog da, prenoćiti, i pored velikih temperatura, za sada pješačenje ide u redu.

Trenutno se Mehmed nalazi u blizini džamije Ripač i zahvaljujući Emiru Bešiću, predsjedniku logoraša Bosanske Krupe, za večeras je obezbjeđeno prenoćište.

Zahvaljujuć Emiru stupilo se u kontakt sa “Udruženjem logoraša Bihać”, prijateljima iz pomenutog udruzenja Mirsadom Balićem, Mirsadom Delalićem i Jandom Franceski, koji su večeras domaćini našem prijatelju iz Kalesije i trenutno su na putu prema njemu, ovom prilikom veliko im hvala.

Svima vama koji ste u Petrovcu ili imate nekog, potrudimo se da sutra veče ugostimo ovog čovjeka, ukoliko primjetite Mehmeda da prolazi kroz vaš grad-naselje pružite mu dobrodošlicu…

Mehmed Besigovac


Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button