VIJESTIVikići/Izačić

Emira Sušić sa organizatorima humanitarne akcije posjetila Otvorenu mrežu Bihać

U subotu, 14. 02. 2015. godine, Emira Sušć sa organizatorima i inicijatorima humanitarne akcije u kojoj su uspješno prikupljena novčana sredstva (80.000,00 km) neophodna kako bi ista izvršila kadaveričnu transplataciju bubrega u francuskom gradu Tuluz, posjetila je sarajevsku ispostavu Otvorene mreže u Bihaću.

Sastanku sa gospodinom Hodžićem iz Otvorene mreže, uz Emiru, prisustvovali su i jedni od organizatora akcije, gospodin Edis Raković – predsjednik starog saziva Savjeta MZ Izačić, te gospoda Mehmed Mujetić i Mirsad Salkić, koji su uz mjesnu zajednicu dobrim dijelom bili i realizatori cijelog projekta.

Predsjednik novog saziva Savjeta MZ Izačić, gospodin Rasim Islamović, zbog ranije preuzetih obaveza nije bio u mogućnosti da prisustvuje sastanku, ali, kako kaže, mjesna zajednica stoji uz Emiru i svakog svoh građanina.

Budući da će se ubrzo navršiti dvije godine kako je akcija uspješno okončana i novac uplaćen na račun Otvorene Mreže, cilj sastanka je bio doći do validnih informacija, dokle se stiglo u rješavanju Emirinog slučaja.

Kao što smo već ranije pisali, Emira je imala problema sa fistulom, pa preovladava njena i bojazan svih onih koji su bili uključeni u Akciju, da ne bih došlo do još većih problema sa nesagledivim posljedicama.

Gospodin Hodžić, Emiru i ostale prisutne pobliže je upoznao o cjelokupnoj proceduri i načinu doaska na red za transplataciju, a najavio je i svoj angažman kako bi se stvari brže odvijale.

NAPOMENA: Pokretači akcije prije dvije sedmice telefonski su razgovarali sa koordinatoricom otvorene mreže, gospođom Mersihom Slipić, dipl. iur.
Izvršnim direktorom/CEO, koja je najavila mogućnost zajedničkog sastanka kako bi Emirine donatore i organizatore upoznalala sa detaljima, a kako kaže, Emira je na listi čekanja i to stoji.

Nadamo se da će se i taj zajednički sastanak uspješno organizirati, ali, isto tako se nadamo da će naša Emira u što skorije vrijeme doći na red za transplataciju, taj trenutak s’ nestrpljenjem svi isčekujemo.

Cijenjeni donatori i posjetitelji portala, sve informacije kojima budemo raspolagali, a koje se tiču slučaja naše Emire, bit će vam na vrijeme prezentovane.

POVEZAN ČLANAK: https://vikici.net/priopcenje-za-sve-one-koji-su-ucestvovali-u-humanitarnoj-akciji-za-emiru-susic/

Hodzic, Edo, Mirso (FILEminimizer)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button