LG VikićiVijesti

LG VIKIĆI: Uspješan lovni vikend (FOTO)

Lovačka grupa Vikići vrijedi za jednu od najaktivnijih i najorganizovanijih koje djeluju u sklopu Lovačkog društva Bihać. Njihova lovna zona nalazi se u Bugaru – rejon Čerkezovac, a obiluje mnoštvom uređenih čeka za osmatranje i praćenje kretanja divljači, te velikim brojem hranilica za iste, sa lijepo uređenim centralnim objektom – lovačkom kućom smještenom u bujnoj vegetaciji (sve vlastitim sredstvima izgradili i uredili), okruženoj krošnjatim starim lipama, koje u ljetnjem periodu nesnosnih vrućina stvaraju poželjnu i idealnu hladovinu. Nema dvojbe, idilično mjesto i prava oaza za odmaranje i opustanje u prirodi. Vođa lovačke grupe je Jasmin Havić.

Ove godine lov na srndaća otvoren je prije dvije sedmice, a lovci grupe vikići iza seve već imaju zavidne rezultate: ustrijelili su i dodali u svoje riznice trofeja tri prekrasna primjerka.

Ovog vikenda, 25. i 26. juna, mirne ruke, oštra oka, te najprecizniji bili su Asko Bunić i Samir Kovačević, proteklog vikenda bio je Džemal Bane Kovačević.

Čestitke vrsnim strijelcima i njihovim asistentima na ulovu, a novopridošlim članovima LG Vikići: Ibragi Aličić, Safetu Saji Dizdarvić, Meši Sulić i Ibragi Čelebić, želimo dobrodošlicu.

Pogledajte galeriju u prilogu:

Invalid Displayed Gallery

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button