NostalgijaVikići/Izačić

MZ IZAČIĆ: OSNOVCI I SREDNJOŠKOLCI KAO I NJIHOVI RODITELJI NEZADOVOLJNI PREVOZNIČKIM USLUGAMA FIRME UNATRANSPORT KOVAČEVIĆ

Jučer, 28. 1. 2019. godine na području USK  pa tako i grada Bihaća otpočelo je drugo polugodište za osnovce i srednjoškolce u školskoj 2018./2019. godini.

Osnovci i srednjoškolci iz Izačića i Vikića, kao i njihovi roditelji, već na samom startu razočarali su se u prevozničke usluge firme UNATRANSPORT KOVAČEVIĆ iz Bihaća, kaže predsjednik Savjeta MZ Izačić, Rasim Mila Islamović.

Naime, firma UNATRANSPOT KOVAČEVIĆ nije iskazala veliko razumjevanje prema učenicima koji koriste njene prevozničke usluge do škole. Iako će prevozničke usluge u ovom mjesecu koristiti samo 4 dana, od 28. do 31. 1. 2019. godine, obavezni su platiti punu cijenu karte u oba smjera.

 Budući da naredni mjesec februar ima samo 28 dana, to što će platiti punu cjenu mjesečne karte, u najmanju ruku čini se nelogičnim, prevoznik je mogao barem malo biti fer i ne naplaćivati učenicima kartu ova zadnja 4 dana januara, kaže Islamović.

Ogorčeni smo na ponašanje UNATRANSPORTA: i Savjet MZ Izačić i ja kao predsjednik Savjeta i učenici, a i roditelji koji me neprestano zovu. Nadamo se da će ovaj vapaj doprijeti do uprave UNATRANSPORTA, te da će u buduće imati više razumijevanja prema učenicima i roditeljima.

Također, u narednom periodu, Savjet zajedno sa roditeljima učenika pokrenut ćše neke aktivnosti, a jedna od njih bit će i inicijativa kako bi se učenicima omogućilo korištenje mjesečne karte  tokom cijelog dana, a ne samo u dva smjera, a kada se ukaže potreba da moraju iz neki razloga ponovo do škole, i pored toga što posjeduju mjesečnu, obavezni su platiti kartu,  naglašava Islamović.

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button