BiHVIJESTI

Petak, 20. 11. 2015. god., proglašen Danom žalosti u BiH

Vijeće ministara BiH proglasilo je petak, 20. novembar, Danom žalosti u Bosni i Hercegovini, zbog ubistva dvojice vojnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u sarajevskom naselju Rajlovac.

Sve zastave na institucijama BiH bit će spuštene na pola koplja, a sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan bit će prilagođene Danu žalosti.

Vijeće ministara BiH najoštrije je osudilo napad u kojem su ubijena dva pripadnika Oružanih snaga BiH i uputilo izraze saučešća porodicama ubijenih vojnika i Ministarstvu odbrane BiH.

Vijeće ministara BiH zatražilo je od Ministarstva sigurnosti da preduzme sve mjere i aktivnosti u saradnji sa svim sigurnosnim i policijskim agencijama na svim nivoima vlasti radi prevencije i zaštite od terorizma.

Vijeće ministara BiH naglasilo je da je terorizam globalna prijetnja i da zahtijeva zajedničko djelovanje na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine te pozvalo sigurnosne i policijske agencije u BiH da, u skladu sa svojim nadležnostima, koordinirano i zajednički rade.

Dan zalosti2

vijeceministara.gov.ba

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button