VIJESTI

Otpočeli radovi na sanaciji i farbanju vanjske fasade Osnovne škole Izačić

Na Osnovnoj školi Izačić jučer je otpočelo izvođenje radova, postavljanje nanosne skele, s’ ciljem saniranja oštećenja, te farbanja vanjske fasade, koja se trenutno nalazi u jako lošem stanju.

Nakon znatnih, dosadašnjih, ulaganja Koja je gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom mr. Emdžadom Galijaševićem implementirala u izačićku školu zadnjih godina; nakon doncija školskog inventara i nastavnih pomagala od strane donatora i dobrih ljudi; nakon aktivnosti mještana koja su se ogledala u izvođenju dobrovoljnih radova na uređenju interijera i dvorišta, pokrenutih os strane predsjednika Savjeta MZ Izačić – gospodina Rasima Islamovića, evo ponovo, zahvaljujući humanim i dobrim ljudima, ljudima koji vole svoje rodno mjesto i znaju cijeniti vrijednost obrazovanja, izvode se radovi koji će uljepšati školu i dati joj potpuno novo lice.

Radovi se izvode zahvaljujući Begi Dizdareviću, koji je donirao sav neophodan materijal, i Jasminu Halilagiću, koji uz izvođenje radova sve i organizira, te poziva one koji mogu na bilo koji način pomoći, da se uključe u akciju.

Obrazovanje je majka znanja i najisplativija investicija koja nema cijenu niti alternativu, stoga, ulaganje u osnovno-školsko obrazovanje kao najvažniji segment obrazovnog sistema zaslužuje posebno vrednovanje, a ljudima koji se na tome angažuju, pripadaju nemjerljive zasluge (Bego i Jasmin zasigurno su jedni od njih).

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button