BihaćVijestiVikići, Izačić

IZAČIĆ U UZAVRELOM LONCU MIGRANTSKE KRIZE

Iako bosansko-hercegovački zvaničnici problem sa najezdom migranata nastoje relativizirai, pri tom tvrdeći da je trenutno stanje pod kontrolom i da mjesta panici nema, situacija na terenu je zapravo sasvim drugačija.

Rješenje problema se ne nazire, priliv migranata je sve veći, stanje polako izmiče kontroli i postaje alarmantno, posebno u VelikojKladuši i Bihaću.

Bihać je faktički pod opsadom migranata, koji se svim silama nastoje domoći zemalja EU, prvenstveno Njemačke, pa se tako i jedna od najvećih bihaćkih mjesnih zajednica, pogranično naselje Izačić, našlo na udaru i pod opsadom istih.

Nerijetki su i ekscesi (za sada u manjem obimu), u Izačiću se desila i provala porodičnog stambenog objekta, a kako će se situacija ubuduće odvijati niko od nas ne zna, samo predviđati možemo.

Ono što je očito, jeste činjenica da se lokalno stanovništvo osjeća sve nesigurnije, nervoznije, te sa određenom dozom straha i nevjerice isčekuju rješenje problema na državnoj razini.

Evo, pročitajte kako je jučer situaciju vidio i opisao Izačićanin, Jasmin Halilagić, sa čijeg Facebook profila smo preuzeli i nekoliko fotografija.

“Izačić pod “opsadom” migranata! Nikad ih više nije bilo ali moje mišljenje je da je ovo mali broj šta nas sve očekuje. Postali su bahati, provaljivaju kuće, bacaju smeće kako gdje stignu, galame na prodavače kad im ne zamjene novac, prolaze kroz dvorišta kao da su tu igrali Klisa i klisače a mi to sve samo posmatramo kao naši graničari koji sa njima pričaju kao da su im radne kolege.
Ne piše nam se dobro!!!”

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button