PRIZNANJA ČLANOVIMA LG VIKIĆI ZA DOPRINOS RAZVOJU LOVSTVA (FOTO)

Lovstvo ne predstavlja samo puki ustrijel divljači te druženje i uživanje u prirodnim krajolicima. Ono obuhvata znatno širi pojam i vrijednosti; zahtjevnije je, značajnije i složenije mnogo više nego nam se to na prvi pogled čini.

Biti lovac iziskuje i mnogo obaveza, ulagaanja ogromnog truda i financijskih sredstava, odricanja… lovci uređuju lovišta, izgrađuju pristupne puteve, čeke, paze i prehranjuju divljač u zimskim uvjetima, uz sve to, tokom godine uzgajaju žitarice u svrhu njihove prehrane, odriču se pri tom i svog dragocjenog slobodnog vremena.

Stoga, lovci zavređuju sve pohvale i priznanja kao jedan vid nagrade za ono što rade. Za svoj trud i zasluge, doprinos razvoju, unapređenju te očuvanju vrijednosti lovstva, Lovačka grupa Vikići adekvatno je nagrađena na Izbornoj skupštini Udruženja Lovačke organizacije “Bihać”, koja je održana 21. 11. 2017. godine.

Na mjesto glavnog lovovođe LO “Bihać” imenovan je Nermin Mujadžić, a Kalanfir Havić izabran je za člana Nadzornog odbora LO “Bihać”, čestitke odabranicima, želimo im uspjeh u radu te da opravdaju ukazano im povjerenje.

Handanović Fikretu dodijeljeno je počasno članstvo LO “Bihac”. Jasmin Havić dobitnik je zahvalnice SLO BiH. Đemal Kovačević dobitnik je lovačke medalje, Nermin Havić lovačke medalje i Nezir Kujundžić lovačke medalje. Samir Kovačević dobitnik je plakete.

Plejada priznanja, čestitke dobitnicima kao i kompletnoj LG Vikići.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.