RAZGOVOR SA POVODOM: AMIR SUŠIĆ, BLISTAV NASTAVAK NOGOMETNE KARIJERE U AUSTRIJI

Talenti su rijetkost a zvijezde pravi unikati, Amir Sušić provjereni je talenat i lagano ploča put ka zvijezdama

.

Amir Sušić SPG

Naš Bišćanin, Vikićanin, 17-ogodišnji Amir Sušić, vanserijski nogometni talenat i naša nada, nakon zapaženih rezultata i odličnih nogometnih predstava u NK BORAC Izačić, gdje je i započeo svoje prve nogomene korake, te NK JEDINSTVO i kadetske postave sarajevskog Željezničara, odlučio je karijeru nastaviti van granica BiH i trenutno, i to vrlo uspješno, nastupa za 2 austrijska kluba, što je bio i povod našeg kratkog razgovora sa njim.
 
Sušiću, nakon zapaženih rezultata i odličnih nogometnih partija koje si pružao kao pionir i kadet u našim klubovima, te odluke da karijeru nastaviš vani, reci nam gdje se trenutno nalaziš i za koji klub nastupaš?

Amir Sušić FC DIAMANT

– Ovako, vjerovatno vam je poznato, moja adresa boravka je u Lincu, glavnom gradu Gornje Austrije, a nastupam za Akademiju SPG Pregarten U-18, koji se takmiči u Landesligi Gornje Austrije. Želim da vam saopštim još jednu zanimljivu činjenicu za koju ste možda već i čuli, a koja se tiče moje nogometne karijere: naime, unazad godinu dana pored velikog nogometa igram i mali nogomet, u austriji popularni futsal i nastupam za vrlo uspješnud futsal ekipu FC DIAMANT Linc.
 
Prije nego pređemo na direktan razgovor o tvojim nastupima i uspjesima postignutim sa dva navedena kluba za koje igraš, reci nam kako ti je u novoj sredini i kako si prihvaćen?

– Da vam kažem, kada sam napustio Željezničar i prešao u SPG, na početku je bilo teško, znate, nova sredina, novi ljudi, drugačiji uslovi rada, trebalo se na to sve naviknuti, međutim, moram da kažem da me je ekipa odlično prihvatila i podržavala od samog početka, tako da sam sve to lakše prebrodio.

Ima li dobrih rezultata i osvojenih trofeja u riznicama tvojih klubova otkako si stao u njihove redove?

– Svakako. Sa Akademijom SPG sam osvojio prvenstvo Gornje Austrije, tj. aktualni smo prvaci Gornje Austrije, a cilj nam je i ove godine odbraniti titulu. Trenutno prvo mjesto dijelimo sa austrijskim gigantom Laskom.

Na kojoj poziciji igraš u SPG-u i jesi li zadovoljan učinkom?

– Igram krilnu poziciju i napad, zadovoljan sam učinkom, rezultati su odlični, međutim, moj imperativ je rad i dalje napredovanje, sebi kažem da uvijek može i mora bolje.

Kakvi su rezultati koje postižeš sa futsal ekipom FC DIAMANT Linc?

-Nimalo lošiji od rezultata sa SPG-om u velikom nogometu. Sa FC DIAMANT sam prvak Republike Austrije u seniorskoj konkurenciji, a prošle godine igrali smo i u Ligi prvaka.

Suššiću, reci nam nešto o svojim budućim planovima i ciljevima koji se tiču tvoje nogometne karijere?

– Pa moj moto je, kao što sam već rekao, rad, treninzi i stalno nogometno usavršavanje kako bi se svojim nogoetnim vještinama i sposobnostima nametnuo određenim ljudima iz nogometne branše, a ovogodišnj imperativ mi je da sa SPG-om odbranim naslov prvaka Gornje Austrije, naravno i da sa FC DIAMANT odbranim titulu prvaka Austrije u futsalu.

– Da ne zaboravim, cilj mi je svakako i odličnom igrom nametnuti se selektorima naše nogometne reprezentacije, dobiti poziv i jednog dana zaigrati za Zmajeve.

Još nešto, ukoliko želiš reći za kraj Sušiću?

– Prvo, veliko hvala vama iz Web portala Vikici net što pratite moju karijeru od samog početka i vaša podrška mi puno znači, nadahnjuje me i daje snagu da idem dalje ka svom cilju.

– Želim se posebno zahvapiti svojoj porodici koja je uz mene u svakom trenutku i bez koje bi sve ovo bilo teško postići, a svakako i određenim ljudima iz grada Linca bez kojih ne bih bio tu gdje jesam, naravno i trenerima Nihadu Porčiću i Adnanu Kaltaku.

Sušiću, hvala tebi na ugodnom i prijatnom razgovoru i druženju, želimo ti bogatu i uspješnu nogometnu karijeru, da ostvariš svoje planove i ciljeve, kao i da ti se ostvari nogometni san, da jednog dana zaigraš u redovima Zmajeva i braniš boje Nogometne reprezentacije BiH.

Vikici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.