HumanostVIJESTI

Porodica Čolić iz bihaćkog naselja Muhina Vrba živi u neljudskim uvjetima i hitno treba našu pomoć

Naša sugrađanka koja trenutno boravi i radi u Švedskoj, mr. Magdalena Zjakić, rođ. Mujetić, inicirala je i pokrenulas humanitarnu akciju za porodicu Čolić iz MZ Vrsta koja se nalazi u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji.

Cijenjeni građani, u naselju Muhina Vrba – MZ Vrsta, u nehumanim i neljudskim uslovima za život, u baraci bez struje i vode, preživljava četvetročlana porodica Čolić kojoj je hitno potrebna pomoć svih ljudi dobre volje i dobrog srca.

Majka Vesna je domaćica, a otac Hašim je bez stalnog radnog odnosa te trenutno radi kao sezonski radnik u firmi Ikić, koja o istom ima samo riječi hvale, jer Hašim je vrijedan i marljiv čovjek i nema tog posla kojeg se ustručava.

Zbog neredovnih primanja nije u stanju redovno izmirivati obaveze i režije, te porodici obezbijediti kvalitetnije uslove življenja, a zima je na pragu, kuća, ako se tako može nazvati trošna drvena baraka, bez struje je i vode, pa treba tu preživjeti.

Porodica Čolić tokom rata je izbjegla u Bihać, a komšije o njima imaju samo lijepe riječi. Čolići imaju dvoje maloljetne djece, petogodišnju Elu i osmogodišnjeg Harisa.

Četveročlana porodica, sa dvoje male djece u drvenoj kolibi bez struje i vode, prizor je koji je Magdalenu Zjakić zaprepastio prilikom posjete te motivisao i natjerao da pokrene akciju.

Magdalena je odradila već jedan dobar dio posla, do barake je dovedena voda, aktivnosti na rješavanju problema sa priključkom struje su u toku, a kako kaže, najveća željas bi joj bila da se porodici Čolić izgradi nova kuća te da Hašim pronađe stalno zaposlenje, čime bi problem ove porodice bio definitivno riješen.

Zbog boravka i rada van granica BiH Magdalena nije u stanju da vodi tako opsežnu akciju, ali poziva da svi oni koji žele i mogu, pomognu ovu porodicu lošeg socijalnog stanja, jer potrebno im je gotovo sve: ogrijev za zimu, školske knjige, odjeća, obuća…

Posebno, ovom prilikom Magdalena se zahvaljuje ocu, Mehmedu Mujetiću, i njegovim prijateljima na finansijskoj podršci.

Ukoliko želite pomoći, porodicu Čolić možete kontaktirati pozivom na tel. broj +38762415322, a Mgdalenu Zjakić, koja će vas detaljno upoznati sa situacijom i rado vam asistirati pri pomoći ovoj porodici, putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Pomozimo, možda već sutra pomoć bude nama potrebna, nikad se ne zna!

Vikici.net

FOTO: za Vikici.net Magdalena Zjakić

DONATORI:

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button