VIJESTIVikići/Izačić

SJEĆANJE NA HEROJE: 23. godišnjica pogibije naših boraca u Brkićima (RETRO FOTO)

23. godišnjica pogibije naših boraca – heroja u Brkićima

Dana 10. 07. 1992. godine, naši mještani – borci 5. korpusa AR BiH, u plemenitoj namjeri da odbrane domovinu i njenie grđane, u naselju Brkici – na grabeškom platou, položili su i u temelje BiH ugradili ono najvrednije što imaše – svoje živote.

Šarić Fikret Fiko, Havić Kemal Kemo, Begić Šukrija Šukro, Mujetić Mirzet Miki i Bašanovic Ibraga, za našu dobrobit, za bolju budućnost budućih pokoljenja, za dobrobit naše djece, unučadi i praunučadi, za dobrobit i slobodu cijelovite, nedjeljive, drage nam i jedine BiH, dadoše ono najvrednije što se dati može – svoje živote.

problem_ucitavanja

Na nama ostaje zadužbina, moralna i ljudska obaveza, da naše heroje i njihove porodice nikad ne zaboravimo, da njegujemo i baštinimo tekovine i ideje za koje oni položiše svoje živote, a to su: JEDINSTVENA I NEDJELJIVA BIH, UREĐENA PO MJERI SVIH NJENIH GRAĐANA, NARODA I NARODNOSTI, KAKO BI SE SVI U NJOJ OSJEĆALI UGODNO, LIJEPO I DOŽIVLJAVALI JE KAO SVOJU JEDINU DOMOVINU.

U znak zahvalnosti našim herojima-vitezovima i njihovim porodicama, mještani Vikića, dana 07. 08. 2010. god. u Brkićima – na mjestu pogibije, podigli su i otvorili spomen obilježje.

Vječiti im rahmet i neka im bude lagan svaki grumen crne zemlje, a mi ostajmo dosljedni u očuvanju vrijednosti i ideja za koje položiše svoje živote, jer to je najmanje što možemo učiniti kako bi im se barem jedan djelić odužili.

Evo nekoliko fotografija da se prisjetimo i otvaranja spomen obilježja.


Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button