BiHBIHAĆVIJESTI

Zajednički nastup Gradske uprave Bihaća, federalnih i državnih zastunika na rješavanju migrantske krize…

Gradska uprava Bihać zajedno sa svim izabranim zastupnicima u federalnom i državnom parlamentu u narednom periodu pokrenuti će aktivnosti kako bi se aktuelna migrantska kriza i njeno rješavanje stavilo u fokus federalnih i državnih institucija. Istaknuto je ovo na današnjem prvom radnom sastanku bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića i predsjedavajućeg GV Bihać Davora Župe sa poslanicima u višim nivoima vlasti iz USK-a.

“Kroz našu diskusiju došli do nekoliko konstruktivni zaključka, koje ćemo nakon što istu svi zastupnici iz USK-a potpišu uputiti relevantnim institucijama i parlamentarnim političkim strankama na nivou BiH. Jedan od danas usvojenih zaključaka jeste da izabrani zvaničnici sa područja Unsko-sanskog kantona u federalnim i državnim institucijama pokrenu inicijativu za održavanje vanredne sjednice na temu migrantske krize u Unsko-sanskom kantonu”- istakao je Edin Moranjkić, ispred Komunikacijskog tima Grada Bihaća. 

“Idemo ka jednom usaglašavanju totalnog jedinstva kada je u pitanju rješavanje migrantske krize uvažavajući sve naše dosadašnje stavove i poglede na rješavanje krize. Grad Bihać nije sam, ne može i neće biti sam i to je naš jedinstven stav. Naravno konkretni potezi biti će usaglašeni u narednim danima sa svim izabranim zastupnicima i Gradom Bihaćem” –istakao je Fuad Mujagić, Savjetnik ministra poljoprivrede F BiH. 

Zastupnici sa federalnog i državnog nivoa koji su opravdali odsustvo sa današnjeg sastanka najavili su podršku svim usvojenim zaključcima koji za cilj imaju jedinstven nastup i stavove koji se odnose na rješavanje migrantske krize u Bihaću.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button