BihaćIZBORIVijesti

SRETNO kandidatima za gradonačelnika Grada Bihaća na izborima 5. 2. 2023.

Vanredni izbori za gradonačelnika Grada Bihaća održat že se 5. 2. 2023.

Pet je kandidata za ovu časnu funkciju a predstavljamo ih redoslijedom kojim su upisani na glasačkom listiću

Nezavisni kandidat je dugogodišnji zaposlenik Gradske uprave Bihać Damir Đug, koji je kratko pojasnio zašto se odlučio na ovakav način kandidature.

“Kao i mnogi, razočaran sam u gotovo sve političke stranke. Želim kao nezavisni kandidat prezentirati svojim sugrađanima program ekonomskog i svakog drugog napretka našeg Bihaća. Cilj mi je da građanima Bihaća pokušam osigurati bolji standard života, adekvatniji i moderniji ambijent za življenje. Smatram da imam dovoljno iskustva i znanja za sve to”, kazao je Đug.

Pokret za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) za potencijalnog Fazlićevog nasljednika kandidirao je Elvedina Sedića.

“Kao najjači politički subjekat u gradu Bihaću, imali smo obavezu maksimalno ozbiljno pristupiti ovim vanrednim izborima za gradonačelnika. Članstvo i stranački organi odlučili su da to budem ja. Osim što sam time počašćen, osjećam veliku odgovornost i obavezu prema našim sugrađanima. Želimo nastaviti ono što smo radili u proteklih šest godina. Podsjetit ću samo da smo stabilizirali stvari u našem gradu. Te time stvorili preduslove za realizaciju kapitalnih projekata i novih investicija”, izjavio je Sedić.

Nezavisni kandidat je i trenutni direktor Javnog preduzeća “Nacionalni park Una”, Amarildo Mulić.

“Vrlo je jednostavno objašnjenje zašto sam nezavisni kandidat. Rad stranačkog gradonačelnika kontrolira stranka, s ciljem da dominantni budu upravo stranački interesi. Za mene će u prvom planu biti interesi građana, te je nedopustivo da bude drugačije. Zato i jesam nezavisni kandidat i ne zavisim od stranačkih centrala. Naravno, ne isključujem saradnju sa onim političkim strankama koje su spremne dijeliti moju viziju i koje u fokus politike i života žele vratiti interese građana, odnosno dobrobit Bihaća”, poruka je Amarilda Mulića.

Predsjednik Gradskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bihać, Adnan Habibija, kandidat je na prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Bihaća.

“Odlučni smo potvrditi ozbiljnost Socijaldemokratske partije (SDP) i želimo promjene u Bihaću. Smatramo da je grad stagnirao u proteklih šest godina i da je došlo vrijeme da se udahne neki novi život. Znamo da možemo stvari oživjeti, vratiti investicije, podržati poljoprivredu, sport, kulturu i mnoge druge stvari koje jedan grad čine zapravo gradom”, riječi su kandidata SDP-a Habibije.

Stranku demokratske akcije (SDA) na predstojećim izborima za bihaćkog gradonačelnika, predstavljat će Hamdija Abdić.

“Mnogi me pitaju zašto ova odluka, s obzirom da sam na prethodnim Općim izborima voljom velikog broja glasača dobio mjesto u Federalnom parlamentu. Tako sam odlučio jer sam prvenstveno prijedlog ili kandidat najozbiljnije političke stranke u BiH. I jer mislim da sa izuzetnim timom ljudi, itekako mogu poboljšati situaciju u vlastitom gradu. Smatram da Bihaću treba jedna nova energija, sposobnost da se pokrenu i završe mnoge stvari. Prvenstveno želimo raditi na privlačenju velikih – ozbiljnih investitora. Ali i stvaranju ambijenta da mladi ljudi imaju osnovu za razmišljanje o ostanku u rodnom gradu”, naveo je Abdić.

Glasački listić

Mnogo sreće svim kandidatima, a vi cijenjeni građani izađite na izbore, glasajte po svojoj savjesti i izaberite onog koji će naredne 2 godine najbolje,najsavjesnije i najodgovornije, upravljati Gradom Bihaćem i svim resursima kojima raspolaže, tj. voditi ga u prosperitet.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button