Mz IzačićVIJESTIVikići/Izačić

Predstavnici Odsjeka za zaštitu i spašavanje danas posjetili MZ Izačić

Odsjek za zaštitu i spašavanje na čelu sa Edinom Kulenovićem, pomoćnikom gradonačelnika za civilnu zaštitu stručne i zajedničke poslove grada Bihaća posjetili su danas Mjesnu zajednicu Izačić. Sastali su se sa novoizbranim savjetom ove mjesne zajednice a glavna tema sastanka bila je zaštita i spašavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća. Izvršen je uvid u stanje nakon obilazka terena te su donešene smjernice daljnjeg djelovanja.

Također se razgovaralo o skloništima i zaklonima, popunjavanju struktura civilne zaštite, naročito jedinica opće i specijalizirane namjene a savjet i stanovnici mjesne zajednice Izačić u punom kapacitetu stavili su se na raspolaganje nadležnoj službi.

Na kraju su napravljeni zaključci koje je neophodno realizirati u predstojećem periodu. Pomenuta služba zajedno sa ostalim predstavnicima gradske uprave nastavlja sa planiranim aktivnostima u svim mjesnim zajednicama na području grada Bihaća, radi detekcije problema na terenu i angažmana nadležnih službi na riješavanju problema u cilju boljeg organiziranja i funkcioniranja naših mjesnih zajednica, o čemu će javnost kao i uvijek biti blagovremeno obaviještena.

GRAD BIHAĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button