MZ IZAČIĆVijestiVikići, Izačić

Predstavnici Odsjeka za zaštitu i spašavanje danas posjetili MZ Izačić

Odsjek za zaštitu i spašavanje na čelu sa Edinom Kulenovićem, pomoćnikom gradonačelnika za civilnu zaštitu stručne i zajedničke poslove grada Bihaća posjetili su danas Mjesnu zajednicu Izačić. Sastali su se sa novoizbranim savjetom ove mjesne zajednice a glavna tema sastanka bila je zaštita i spašavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća. Izvršen je uvid u stanje nakon obilazka terena te su donešene smjernice daljnjeg djelovanja.

Također se razgovaralo o skloništima i zaklonima, popunjavanju struktura civilne zaštite, naročito jedinica opće i specijalizirane namjene a savjet i stanovnici mjesne zajednice Izačić u punom kapacitetu stavili su se na raspolaganje nadležnoj službi.

Na kraju su napravljeni zaključci koje je neophodno realizirati u predstojećem periodu. Pomenuta služba zajedno sa ostalim predstavnicima gradske uprave nastavlja sa planiranim aktivnostima u svim mjesnim zajednicama na području grada Bihaća, radi detekcije problema na terenu i angažmana nadležnih službi na riješavanju problema u cilju boljeg organiziranja i funkcioniranja naših mjesnih zajednica, o čemu će javnost kao i uvijek biti blagovremeno obaviještena.

GRAD BIHAĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button