PoljoprivredaVijestiVikići, Izačić

Kako samo djeluje pitomo i plemenito – sa posjeda Bahrudina Rekića (FOTO)

Rijetki su mladi ljudi koji se žele baviti poljoprivrednom djelatnošću, uz to posjedovati još stado ovaca kao Bahrudin Rekić, mnogima je gotovo nezamislivo.

Bahrudin je očito prepoznao sve prednosti i koristi koje jedno gazdinstvo može imati od uzgoja ovaca i držeđći se toga, posjed je obogatio i proširio stadom.

Uzgoj ovaca posebno je zahtijevan i iziskje malo više fizičkog napora u zimskom periodu i to u vrijeme jagnjenja, međutim, kada postoji volja i želja, a uz to i nada u finansijsku isplativost, onda se zaboravi na težinu posla.

Ove prekrasne fotogrfije malene jagnjadi, gotovo nestvarne ljepote, pitomosti i plemenitosti kojom zrače, Bahudin je objektivom kamere zabilježio na svom imanju.

Promatrati ih pravo je uživanje i praznik za oči i dušu, a ugođaj jedino kvari pomisao da će se za nekih par mjeseci neizbježno naći na nekom od ražnjeva.

Poštovani čitaoci, ukoliko u narednom periodu budete trebali mlado jagnje, ovna za kurban, ili pak dobro pripremljeno, pa i pečeno jagnje na ražnju, obratite se Bahrudinu Rekiću.

Bahrudinu želimo uspješno bavljenje poljoprivrednom djelatnošću, a svakako da mu trud ne bude uzaludan, valja nešto i pazariti.

Kada bi se bar dio Bosanaca i Hercegovaca vodilo Bahrudinovim primjerom, broj od 500.000 nezaposlenih Bosanaca bio bi znatno manji, manje bi bilo neobrađenog i zapuštenog zemljišta, a sigurno bi manji bio i uvoz poljoprivrednih proizvoda iz drugih zemalja okruženja.

t-bahrudin2
 
t-bahrudin3
 
t-bahrudin-rekic

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button