HumanostVIJESTI

ČAVNIK: Teško socijalno stanje porodice Halkić, danas obradovani paketom prehrambenih proizvoda…

Porodica Huse Halkića iz Čavnika nalazi se u izuzetno teškoj financijskoj i materijalnoj situaciji.

Težak je život ove tročlane porodie, koja, pored toga što nema gotovo nikakvih novčanih primanja i što muku muči sa neimaštinom, živi u trošnoj kućici u strahu hoće li im se krovna konstrukcija, koja prokišnjava, i plafon urušiti na glavu.

Niko u ovoj porodici ne radi, niti je sposoban raditi: Huse je u 80-oj godini života, bolestan, njegov sin Husmir od rođenja je nesposoban da se nosi životnim problemima i da ih ozbiljno rješava, 80 % je invalid, supruga je također narušenog zdravlja, tako da se slobodno može reći da je stanje u ovoj porodici u najmanju ruku zabrinjavajuće.

Budući da krov prokišnjava, najveću želju bi imala da prekrijem kuću kako bi sin imao gdje da ostane iza nas, kaže zabrinuta Husmirova majka.

Preživljavaju od 50-tak maraka Husine penzije i nešto socijalne pomoći, što svakako nije dovoljno za normalan život. Dok je Huse bio zdrav i malo pri snazi, nešto novca pribavljao je i prodajući staro željezo i konzerve.


Danas su ovu nesretnu porodicu posjetili Mehmed Mujetić te Rahila i Meho Čajić i uručili im skroman paket prehrambenih proizvoda kako bi ista Novu godinu dočekala nemisleći hoće li imati što prirediti za trpezu i večerati uoči Nove godine.

Paket ptrehrambenih proizvoda obezbijedila je dijaspora Vikića, a Rahila Čajić ovom prilikom poziva mještane, komšije, prijatelje i sve ljude dobre volje da se uključe u akciju kako bi se pomoglo ovoj porodici.

Oni koji nisu u mogućnosti posjetiti porodicu Halkić i direktno joj uručiti pomoć, svoje priloge mogu uplatiti i na žiroro i štedni račun kojeg donosimo u foto prilogu ispod.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button