Humanost na djeluVijesti

ČAVNIK: Teško socijalno stanje porodice Halkić, danas obradovani paketom prehrambenih proizvoda…

Porodica Huse Halkića iz Čavnika nalazi se u izuzetno teškoj financijskoj i materijalnoj situaciji.

Težak je život ove tročlane porodie, koja, pored toga što nema gotovo nikakvih novčanih primanja i što muku muči sa neimaštinom, živi u trošnoj kućici u strahu hoće li im se krovna konstrukcija, koja prokišnjava, i plafon urušiti na glavu.

Niko u ovoj porodici ne radi, niti je sposoban raditi: Huse je u 80-oj godini života, bolestan, njegov sin Husmir od rođenja je nesposoban da se nosi životnim problemima i da ih ozbiljno rješava, 80 % je invalid, supruga je također narušenog zdravlja, tako da se slobodno može reći da je stanje u ovoj porodici u najmanju ruku zabrinjavajuće.

Budući da krov prokišnjava, najveću želju bi imala da prekrijem kuću kako bi sin imao gdje da ostane iza nas, kaže zabrinuta Husmirova majka.

Preživljavaju od 50-tak maraka Husine penzije i nešto socijalne pomoći, što svakako nije dovoljno za normalan život. Dok je Huse bio zdrav i malo pri snazi, nešto novca pribavljao je i prodajući staro željezo i konzerve.


Danas su ovu nesretnu porodicu posjetili Mehmed Mujetić te Rahila i Meho Čajić i uručili im skroman paket prehrambenih proizvoda kako bi ista Novu godinu dočekala nemisleći hoće li imati što prirediti za trpezu i večerati uoči Nove godine.

Paket ptrehrambenih proizvoda obezbijedila je dijaspora Vikića, a Rahila Čajić ovom prilikom poziva mještane, komšije, prijatelje i sve ljude dobre volje da se uključe u akciju kako bi se pomoglo ovoj porodici.

Oni koji nisu u mogućnosti posjetiti porodicu Halkić i direktno joj uručiti pomoć, svoje priloge mogu uplatiti i na žiroro i štedni račun kojeg donosimo u foto prilogu ispod.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button