BIHAĆTradicijaVIJESTI

“TRAHANIJADA 2019”: Budite sudionik takmičenja u spravljanju supe nad supama

Nedjelja, 22. septembar 2019. od 12.30 do 16.30 h, Gradski park Bihać

Staro tradicionalno jelo, supa nad supama, na kojoj su othranjene generacije Krajišnika, ima svoju manifestaciju koju održavaju građani Bihaća. Radi se o trahani bez koje je nezamisliva bosanska kuhinja.

Turistička zajednica Grada Bihaća poziva sve građane da u nedjelju 22. 9. 2019. posjete Gradski park, Gelendere, u kojem ćemo zajedno sa svim ljubiteljima ovog tradicionalnog bosanskog jela organizirati Trahanijadu 2019. Trahana će se pripremati isključivo na plinskim kuhalima jer loženje vatre na ovoj lokaciji nije dozvoljeno.


Manifestacija će se održati pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Bihaća i takmičarskog je karaktera sa ocjenjivačkim žirijem. Nakon proglašenja pobjednika takmičenja i uručenja nagrada za najbolje skuhano jelo, pristupiće se besplatnoj podjeli trahane građanima Bihaća.

Trahanijada je podržana od lokalnog proizvođača trahane – obrta Braško.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do 20.09.2019. godine. Prijave za učešće se nalaze u prilogu. Sve dodatne informacije vezane za javni poziv mogu se dobiti u kancelarijama Turističke zajednice Grada Bihaća lično ili putem telefona broj 037/ 963-456.

U zabavnom programu prisutne će zabavljati Tamburaški sastav Bedem iz Bihaća.

Želja i cilj organizatora je promovisanje tradicije i kultura grada Bihaća, kroz takmičenje u pripremi poznatog specijaliteta – trahane, koji treba zaštititi kao domaći brend jer u posljednje vrijeme ovaj domaći specijalitet krenuo je i u osvajanje zapadnog tržišta i kuhinja.

Link za PRIJAVNI OBRAZAC:

https://forms.gle/v7pBNxVCsVs5b6Fy8

VisitBihac

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button