SPORTVIJESTI

“CAZIN GREAT PRIX 2019”: Naši Izačićani proteklog vikenda na “Krajiškoj zmiji”…

Cazin je proteklog vikenda bio centar sportskih događanja na području USK a slobodno možemo reći i BiH.

Naime, u nedjelju 18. 8. 2019. godine, u organizaciji Auto moto kluba Extra sport iz Cazina održana je jubilarna, dvadeseta po redu brdska utrka na stazi “Sedra – Ostrožac” – čuvena “Krajiška zmija”.

“Krajiška zmija” jedna je od najzahtjevnijih staza u 14 zemalja CEZ-a, na kojoj se iskazuje istinsko iskustvo vozača kao i njegovog TIM-a mehaničara koji su postavili postavke bolida za ovako zahtjevnu stazu. 
Jedna je od rijetkih ako ne i jedina koja ima specijalni asfalt za trkaće staze, a također boksovi su smješteni blizu samog starta utrke.

Ova utrka boduje se za FIA CEZ HILL CLIMB TROPHY, FIA CEZ HISTORIC HILL CLIMB TROPHY, Hrvatsko prvenstvo te Hrvatsko prvenstvo historijskih vozila i naravno šampionat Bosne i Hercegovine.

Brdska utrka na stazi “Sedra – Ostrožac” svake godine okupi velik broj vozača i ljubitelja oktanskog sporta pa je tako i proteklog vikenda, 17. i 18. avgusta, u Cazinu učestvovalo više od 100 takmičara iz 7 evropskih zemalja (BiH, Hrvatska, Slovenija, Austrija, Mađarska, Slovačka, Crna Gora)

Učešće na ovoj atraktivnoj utrci uzela su i dvojica naših Izačićana, Asmir Asko Halilagić i Adis Abdić koji voze za cazinski “AMK Extra Sport”.

Asmir Asko Halilagić iskusni i vrsni je vozač iza kojeg stoje veliki uspjesi te mnogobrojne pobjede i nagrade. Prošle godine, u ukpnom poretku šampionata BiH zauzeo je respektabilno 3. mjesto u klasi E1 do 1600 cm3.

Nažalost, Halilagić ove godine na “Krajiškoj zmiji” nije imao sportske sreće. Izlijetanje sa staze i prevrtanje na subotnjem (17. 8.) treningu spriječilo ga je da se popne na pobjedničko postolje.

Adis Abdić na ovoj utrci imao je više sportske sreće te osvjetlao obraz i Izačićana i AMK Exstra Sport. Naime, Abdić je osvojio 1. mjesto u klasi 2. u ukupnom poretku.

Čestitke ovim hrabrim momcima i mnogo uspjeha u narednoj utrci.

Evo, kroz fotografije preuzete od Jasmina Halilagića, pogledajte djelić atmosfere koja je vladala prošle sednice na ovom odmjeravanju oktanskih snaga,

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button