SLIKE KOJE NE BLIJEDE…

Na redovnom godišnjem zasjedanju Skupštine UG KUD-a “Vikići” održanom 22. 2. 2014. godine, član Upravnog odbora kud-a – gospođa Timka Felić, predložila je i pokrenula inicijativu za formiranje sekcije unutar udruženja, koja bi se bavila izradom tradicionalnih rukotvorina i starinskih prostirnih, ukrasnih, odjevnih, te unikatnih predmeta i stvari, koje su nekad krasile, ili činile dio dekora gotovo svakog domaćinstva.

Nedugo nakon inicijative krenulo se u realizaciju iste: pokrenuta je Sekcije za tradicionalne rukotvorine, a u njenom sklopu oformljena je i Radionica tkanja, vezenja i pletenja.

Od ideje do realizacije nije prošlo mnogo vremena. Kreativna ideja brzo je zaživjela tako da je Radionica tkanja, vezenja i pletenja” počela i praktično sa radom, a ukazale su se i prve kreativne konture i obrisi zanimljivih i prelijepih uradaka, o čemu svjedoči i ova fotografija.

Nažalost, ovaj trud Timke Felić i koreografkinje – Dana Čajić, nakon što je KUD Vikići prestao sa radom, pao je u vodu.

Ostaje nam da žžalimo. Hoće li Vikićani smoći snage za reaktivacijom i ponovnim pokretanjem kud-a, a time i radionice, pokazaće vrijeme pred nama.

Mi se iskreno nadamo da hoće, a vrijeme pred nama će to pokazati.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.